Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, la Sibiu: Voi fi Președintele care va reforma România

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, la Sibiu: Voi fi Președintele care va reforma România

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a lansat proiectul de Președinte la Sibiu în cadrul unui miting în Piața Mică. Dan Barna le-a transmis sibienilor că România trebuie reformată din temelii, iar primul pas este reforma constituțională pentru ca Președintele să se poată implica activ în dezvoltarea țării.

“România trebuie să fie condusă de cineva care să-și dorească cu adevărat să schimbe starea lucrurilor din țară. Acesta este motivul pentru care candidez. România are astăzi nevoie de un președinte care contează. Un președinte care vrea și poate să rezolve crizele politice astfel încât țara să fie guvernată pentru oameni, nu pentru partide. Un președinte care poate dizolva Parlamentul atunci când acesta nu mai reprezintă voința cetățenilor, care poate conduce ședințele de guvern atunci când este discutat bugetul statului. Un președinte care are curajul să-și asume obiective clare pentru dezvoltarea României – în educație, sănătate, infrastructură, economie, mediu, politici sociale.

Președintele nu este doar un bibelou pe care îl scoatem din vitrină atunci când avem musafiri din afară sau când facem defilări militare. El este șeful statului. El este garantul bunăstării cetățenilor lui și al funcționării statului. După 30 de ani de la Revoluție, statul român trebuie reformat. Vreau să fiu președintele care reformează statul. Acesta este mandatul pe care vi-l cer. Putem da României o administrație onestă și un guvern competent. Putem construi o țară în care tinerii să vrea să trăiască. Putem câștiga Președinția. Putem fi fericiți în România.”, a declarat Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

La manifestarea din Piața Mică a fost prezent și Dacian Cioloș, propunerea USR PLUS pentru funcția de prim-ministru care a subliniat necesitatea reformei constituționale pentru a redefini rolul Președintelui, obiectiv care ocupă un loc fruntaș în programul de Președinte al lui Dan Barna.

“Voi, oamenii din orașul Sibiu au făcut un lucru esențial, ați învățat românii să vadă pentru că ați spus de aici: vă vedem. Ieri s-a întâmplat un lucru esențial, am început să oprim agonia. De ieri încolo putem să ne construim viitorul pe care îl vrem noi. Am spus de câțiva ani de zile că nu merge cu peticeală, că trebuie să vedem cum construim pe termen lung, să reconstruim țara asta din temelii. Noi, Alianța USR PLUS, suntem gata să ne asumăm o guvernare de mâine dacă e nevoie.

În urmă cu câteva luni, spuneam că după ce trec alegerile europarlamentare trebuie să ne gândim cum redăm consistența instituțiilor care conduc țara asta. Și vorbeam atunci despre Președintele țării, spuneam că avem un președinte slăbit. Avem un guvern care a picat și Președintele nu are instrumentele constituționale care să facă ceea ce românii așteaptă. De asta trebuie să modificăm Constituția. Și trebuie să definim funcția asta prezidențială pentru că astăzi ați venit să auziți ceea ce o să vă spună Dan Barna, care este proiectul lui și ce vrea să facă pentru România. Proiect pe care Dan îl va pune în aplicare pentru că e un om hotărât, știe exact ce vrea. Pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie să începem cu începutul. Să modificăm Constituția pentru a defini rolul Președintelui. Obiectiv al lui Dan Barna în calitate de Președinte, de acolo va începe.”, a transmis Dacian Cioloș, propunerea Alianței USR PLUS pentru funcția de prim-ministru.

Programul lui Dan Barna pentru România poate fi consultat pe https://www.danbarnapresedinte.ro/zece_proiecte_pentru_romania