USR crește: aproape 14.000 de membri și peste 500 de filiale locale

Uniunea Salvați România a înregistrat, la începutul lunii iulie, aproape 14.000 de membri și peste 500 de filiale locale, ceea ce reprezintă 67%, respectiv 64% din targetul propus pentru finalul anului 2019. Față de sfârșitul anului 2018, partidul are o creștere de 238 de filiale, însemnând o creștere procentuală de 86%.

Într-un top al filialelor după numărul de membri, pe primele cinci poziții sunt USR Timiș, USR Diaspora, USR Iași, USR Arad și USR Cluj.

„Resursa de oameni neimplicați, cinstiți și profesioniști din România este uriașă. USR a adus în spațiul politic doar o parte din potențial. Pentru anul 2019, ne-am propus să închidem anul cu 20.000 de membri și 806 filiale locale. La jumătatea anului, am depășit 60% din target. USR se face mare! USR va schimba România”, a declarat Cristian Ghinea, europarlamentar și vicepreședinte al USR, coordonator Extindere.

USR va continua procesul de extindere concentrându-se în special pe extinderea în mediul rural.

Potrivit Statutului USR, poate deveni membru al Uniunii Salvați România orice cetăţean român sau orice cetăţean al Uniunii Europene cu domiciliul în România, care îndeplineşte cumulativ următoarele criterii: are drept de vot; nu i-a fost interzisă prin lege asocierea politică; aderă la statutul, programul şi procedurile interne ale USR; îndeplineşte criteriile de admitere în USR stabilite de Comitetul Politic.

Raportul de extindere integral, AICI.