Până hăt de carte!  – Senatorul Dan Lungu a făcut noi donații de peste o mie de cărți

Până hăt de carte! – Senatorul Dan Lungu a făcut noi donații de peste o mie de cărți

Donațiile de carte au ajuns la Biblioteca Holboca și la două centre speciale de plasament din Iași

 Până hăt de carte! continuă și pe perioada verii, cu donații de carte pe care inițiatorul proiectului le face în bibliotecile comunelor ieșene. Pentru prima dată, donațiile Senatorului Dan Lungu au ajuns și în două centre de plasament din Iași.

Sâmbătă, 20 iulie 2019, 857 de cărți au fost donate Bibliotecii din Holboca (sat Rusenii Vechi), jud Iași. Vizita a fost, ca de obicei, o altă ocazie de a sta de vorbă cu cei care au legătură directă cu evenimentele și viața culturală locală. Biblioteca este coordonată către bibliotecara Mihaela Liliana Barnea, care a povestit că biblioteca este un loc frecventat, mai ales că se implică și profesorii în activități diverse: ateliere de lectură, concursuri de dans, ateliere de gătit.

O parte importantă pentru proiect este donația de carte. “Fără donatorii care vin în mod organic spre proiect, n-am putea să avem acest proiect viu, de care mă simt foarte legat și care mă reprezintă nu doar ca senator. Descoperim în continuare biblioteci active, care au nevoie de înnoirea fondului de carte, de înnoirea și dotarea facilităților tehnice. Cel mai bine ar fi ca acestea să fie adoptate de firme, de către persoane fizice, care să le ajute la propriu. Cabinetul parlamentar ar putea rămâne ca intermediar pentru comunicare și realizarea legăturilor. Astfel, susțin și recomand în continuare: dincolo de donații de carte, adoptați o bibliotecă de la sat!”, spune Dan Lungu, Senator USR de Iași.

Donațiile de carte sunt așteptate acolo unde copiii au nevoie de ele

Vineri, 19 iulie, două donații de carte au ajuns la două centre maternale din Iași. Centrul  de Servicii Sociale Maternus și Centrul Rezidențial Bucium au fost cele două puncte în care au ajuns volumele și în care vizitele voluntare de ajutor, donație sau de implicare în activități sunt binevenite. Centrele sunt sub coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași.

Centrul Maternus a primit 172 de cărți (basme, ghiduri pentru mame, beletristică), iar Centrul Bucium – 308 volume (manuale, culegeri, beletristică).

Până hăt de carte! Încurajează donațiile de carte către centrele maternale și de plasament și inițiativa de a adopta o bibliotecă din mediul rural. Proiectul a fost lansat în martie 2017 și au fost realizate donații de peste 8.500 de cărți până în iulie 2019.

Doritorii de a se implica și de a dona cărți pentru bibliotecile satelor județului Iași, o pot face prin intermediul partenerilor campaniei sau la sediul biroului parlamentar:

  • Biroul Parlamentar: Str. Grigore Ureche, nr. 3, bloc Walter Mărăcineanu, mezanin;
  • Retro Cafe: Str. Lascăr Catargi, nr. 50;
  • Meru: Bld. Carol I, nr. 3;
  • Cafeneaua Noastră: Str. Sf. Lazăr, nr. 30.

Totodată, cei care vor să doneze şi se află în imposibilitatea de a ajunge la punctele de colectare mai sus menționate, pot apela 0725 321 313 și o echipă de voluntari se va deplasa la domiciliu pentru a le prelua.