Prezidențiabilul pesedist Teodorovici îi cumpără pe rău-platnici cu banii cetățenilor onești

Prezidențiabilul pesedist Teodorovici îi cumpără pe rău-platnici cu banii cetățenilor onești

Deputatul USR Silviu Dehelean, secretar al Camerei Deputaților și membru al Comisiei juridice, atrage atenția asupra modului prin care Partidul Social Democrat încearcă să mușamalizeze una dintre cele mai mari escrocherii financiare ale Guvernării Dăncilă. Alegerea lui Eugen Teodorovici în funcția de președinte executiv al PSD reprezintă nu doar un vot de încredere, ci și o cauționare a practicilor abuzive patronate de Ministerul de Finanțe, susține Dehelean. Deputatul USR reamintește că, deși Teodorovici a demis-o pe fosta șefă a Fiscului, nu s-a preocupat de anularea niciunei măsuri abuzive din mandatul acesteia.

”Pesediștii au stabilit sâmbătă că Eugen Teodorovici este al doilea cel mai important om din partid, după Viorica Dăncilă. Neoficial, pare că și-l doresc și candidat la alegerile prezidențiale, sau, cel puțin, știm că el țintește nominalizarea. Dar în toată această euforie a promovării domnului Teodorovici, nimeni nu spune nimic despre atrocitățile fiscale comise sub patronajul domnului ministru de Finanțe. Poate acum, când domnul Teodorovici a terminat de sărbătorit victoria internă, e un moment oportun să reamintim câteva aspecte.

Nu a surprins pe nimeni că, simțindu-se în campanie electorală precoce, domnul Teodorovici a promis o serie de facilități fiscale pentru companiile rău-platnice. Bineînțeles că gândurile domnului ministru de Finanțe s-au îndreptat către cei care se eschivează de la plata obligațiilor fiscale, și nu către cetățenii onești. Căci cetățenii onești nu l-ar lua niciodată în calcul pe domnul Teodorovici ca posibilă opțiune electorală, în timp ce evazioniștii l-ar putea trata ca pe un partener aflat la guvernare. În fond, și domnul ministru de Finanțe întâmpină serioase dificultăți atunci când trebuie să își justifice veniturile și cheltuielile.

Dar dincolo de aceste probleme mai degrabă principiale, domnul Teodorovici este acum garantul uneia dintre cele mai mari haiducii financiare din ultimele decenii. Așa cum am semnalat și prin comunicări anterioare, ANAF a emis în ultimele luni un număr record de decizii de impunere iar majoritatea par a nu avea nicio bază legală. Parlamentarii Opoziției din Comisiile de buget și finanțe au confirmat abuzurile și au explicat această strategie de intimidare derulată de ANAF prin prisma disperării financiare în care se află Guvernul României.

În urmă presiunilor publice, Teodorovici a eliberat-o din funcție pe Mihaela Triculescu, o demisie pe care am solicitat-o încă din luna aprilie. Cu toate acestea, însă, domnul Teodorovici speră să devină beneficiarul abuzurilor fostei șefe ANAF, așteptând ca sumele pretinse în mod nejustificat de la cetățeni să fie achitate de bună voie sau confiscate în urma popririlor conturilor. Apoi, cunoscând procentul redus al celor care se încumetă să lupte cu Fiscul chiar daca se știu îndreptățiți să o facă, Teodorovici va putea exploata sumele aferente în cel mai politicianistic mod posibil: oferind amnistii fiscale pentru rău-platinicii care i-ar putea deveni votanți.

Iată cum, într-o manieră care sfidează până și standardele coborâte cu care ne-a obișnuit Partidul Social Democrat, domnul Eugen Orlando Teodorovici încearcă să devina prezidențiabil făcându-și campanie cu pomeni fiscale printre necinstiți pe banii cetățenilor onești”, explica deputatul USR Silviu Dehelean.