USR va decide asupra candidatului la prezidențiale la congresul din 13 iulie

USR va decide asupra candidatului la prezidențiale la congresul din 13 iulie

USR va decide la congresul din 13 iulie asupra candidatului pe care îl va susține la alegerile prezidențiale. În termenul regulamentar, patru membri USR s-au înscris în competiția internă, printre care și președintele partidului Dan Barna.

USR este consecvent și își respectă procedurile interne transparente pentru alegerea candidaților la toate tipurile de alegeri. Toți membrii USR pot candida la alegerile interne, iar democrația internă stabilește câștigătorii.

Cei patru membri USR care s-au înscris în competiția pentru alegerea candidatului la prezidențiale până la termenul limită votat de Comitetul Politic sunt președintele USR Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu și alți doi membri USR – Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. Dumitru Stanca este cadru militar în rezervă și membru USR Ilfov, Dragoș Dinulescu este medic dentist și membru în Biroul Județean USR Prahova.

Campania internă pentru alegerea candidatului USR la alegerile prezidențiale se va desfășura în perioada 1-12 iulie și va include prezentări și dezbateri, iar votul va avea loc la congresul USR care va reuni pe 13 iulie, la București, 500 de delegați din toată țara.

Competiția internă face parte din procedurile statutar necesare ale USR, în paralel desfășurându-se și discuțiile în cadrul Alianței USR PLUS pentru a identifica cea mai bună variantă de prezentare a Alianței în următoarele alegeri.