USR lansează un apel public pentru funcția de membru în Comitetul Director al CNCD

USR lansează un apel public pentru funcția de membru în Comitetul Director al CNCD

Uniunea Salvați România lansează un apel public de candidaturi pentru funcția de membru în Comitetul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). 

”Așa cum a procedat de numeroase dăți, USR vrea să asigure transparență în procedurile de numire din conducerea instituțiilor publice. Îndemnăm cât mai multe persoane cu experiență în domeniul combaterii discriminării să aplice pentru acest post. USR alege să ofere șansa cât mai multor profesioniști să facă parte din instituții esențiale pentru combaterea discriminării din societatea noastră, cum este CNCD. Considerăm că toate numirile în instituțiile publice trebuie să respecte criterii de integritate și de profesionalism, nu criterii clientelare impuse de vechile partidele politice”, transmite deputatul USR Iulian Bulai, membru în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați.

Candidații trebuie să respecte condițiile legale pentru alegerea în conducerea instituției dar și criteriile de profesionalism și integritate ale USR.

Astfel, candidatul pentru un loc în Comitetul Director al CNCD trebuie să fie cetățean român, cu studii superioare (obligatoriu cu studii juridice), fără antecedente penale și să nu fi fost agent sau colaborator al poliției politice comuniste. Candidatul trebuie să se bucure de o bună reputație și să aibă o activitate recunoscută în domeniul apărării drepturilor omului și combaterii discriminării. Alte criterii de eligibilitate sunt familiaritatea cu mediul comunicațional public și capacitatea de a asuma o atitudine imparțială în evaluarea spețelor.

USR caută o persoană eficientă, responsabilă și competentă, care să optimizeze interacțiunea între instituții cu responsabilități în domeniu, ONG-uri și cetățeni și care să reprezinte un garant real al respectării și aplicării principiului nediscriminării, o persoană cu deschidere față de valorile europene și care să adopte și să urmărească aplicarea principiilor și valorilor Uniunii Europene și jurisprudenței CJUE, CEDO și ale altor instanțe internaționale în domeniul nediscriminării.

Candidații pot trimite CV-urile până la data de 15 iulie la adresa [email protected] cu mențiunea în titlu – candidatură CNCD.