Delta Dunării ajunge în mâinile baronilor locali PSD

Delta Dunării ajunge în mâinile baronilor locali PSD

Uniunea Salvați România dezaprobă în mod ferm numirea, pe criterii exclusiv politice, în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării” a domnului Cătălin Țibuleac. PSD și premierul Viorica Dăncilă dovedesc astfel, încă o dată, că nu au înțeles mesajul transmis de români, la urne, pe 26 mai și continuă politica păguboasă de numire în funcții cheie a unor oameni doar după criteriul apropierii de baronii PSD.

USR îi cere public premierului Viorica Dăncilă să revină asupra deciziei de numire în funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării” a domnului Cătălin Țibuleac, fost șef al Direcției Județene de Informații Tulcea, pe scurt SRI Tulcea, un apropiat al baronului PSD de Tulcea, Horia Teodorescu. De altfel, în ultimii ani, Cătălin Țibuleac a condus un ONG controlat de Consiliul Județean Tulcea, ONG finanțat din banii primăriilor printr-o taxă lunară de 500 de euro.

Doamna Viorica Dăncilă demonstrează că, asemenea colegilor de partid, nu a înțeles nimic din votul românilor. Sau, pur și simplu, nu o interesează ce au transmis românii actualei puteri pe 26 mai. Românii au spus răspicat că nu mai vor oameni întorși cu cheia de PSD, oameni care să-și urmărească propria agendă în loc să se preocupe de problemele reale ale comunității și ale țării. Cum răspunde doamna Viorica Dăncilă, premier și președinte interimar al PSD, la acest mesaj? Mai face o numire controversată, pentru că este în campanie în propriul partid și vrea să-și asigure voturile la viitorul congres prin mulțumirea baronilor locali”, a declarat președintele USR Tulcea, Elena Uram.

De remarcat și că, la fel ca în cazul altor numiri controversate, nici aceasta nu a fost anunțată public înainte ca decizia să apară în Monitorul Oficial. În plus, alegerea zilei de vineri, înaintea unui weekend prelungit, nu este întâmplătoare, ci menită să atenueze impactul public.

Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” este o instituție cheie pentru această zonă, având rol de arbitru reglementator în domenii precum turismul ori pescuitul. Protejarea Deltei Dunării trebuie să fie mai presus de interesele de partid ale PSD și de interesele personale ale președintelui interimar al PSD.

Decizia de numire a domnului Cătălin Țibuleac a generat un val de mesaje către USR. Uniunea Salvați România va folosi toate mijloacele avute la dispoziție pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunării astfel încât acesta să nu fie distrus de baronii locali PSD.