Conducerea USR a validat afilierea la grupul ALDE+Renaissance+USR PLUS din Parlamentul European

Comitetul Politic al Uniunii Salvați România, reunit sâmbătă la Brăila, a validat afilierea europeană la grupul ALDE+Renaissance+USR PLUS din Parlamentul European. De asemenea, conducerea USR a analizat rezultatele alegerilor europene din 26 mai și modul în care a decurs campania electorală.

Decizia de validare a afilierii europene a întrunit 84 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și trei abțineri.

Avem o datorie uriașă față de cei peste 2 milioane de români care au votat Alianța 2020 USR PLUS la alegerile din 26 mai și care au făcut din Alianță un jucător pe scena politică la egalitate cu PSD și PNL. Îi vom reprezenta pe români cu fruntea sus în Europa și vom încerca să reparăm tot răul pe care l-au făcut PSD și ALDE în ultimii doi ani și jumătate în ceea ce privește imaginea și credibilitatea României. Europarlamentarii Alianței 2020 USR PLUS vor demonstra că locul României este în Europa și că Europa poate însemna o sursă de progres și de prosperitate pentru toți românii”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

În cadrul noului grup format în Parlamentul European, al cărui nume definitiv va fi stabilit în curând, delegația Alianței 2020 USR PLUS va fi a treia ca mărime după cele ale Franței și Marii Britanii.

În ceea ce privește analiza rezultatelor obținute în alegerile europarlamentare, au fost felicitați în ședința Comitetului Politic al USR liderii filialelor care au contribuit decisiv la victoria din 26 mai. Este vorba de USR Diaspora, USR București și de cele șase filiale de sector, dar și de USR Cluj, USR Timiș, USR Brașov, USR Iași, USR Sălaj și USR Constanța.

Pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Politic al USR figurează și mai multe propuneri de modificare a Statutului USR. Una dintre principalele modificări este propusă de Dan Barna și vizează schimbarea sistemului de vot pentru președintele partidului, în sensul ca acesta să fie ales printr-un vot direct și deschis al tuturor membrilor USR.

Sistemul alegerii prin votul direct al tuturor membrilor partidului a funcționat foarte bine la stabilirea candidaților pentru europarlamentare, așa că avem toate motivele să implementăm această variantă expresie absolută a democrației interne și pentru alegerea președintelui USR”, a mai declarat președintele USR, Dan Barna.

Odată validate propunerile de modificare a Statutului, ele vor fi dezbătute și votate în Congresul USR din 13 iulie.