Stop abuzurilor forțelor de ordine! Românii au dreptul constituțional să-și exprime opiniile

Stop abuzurilor forțelor de ordine! Românii au dreptul constituțional să-și exprime opiniile

Uniunea Salvați România consideră inacceptabile abuzurile comise de forțele de ordine aflate în subordinea ministrului Carmen Dan împotriva românilor care s-au săturat să fie mințiți și batjocoriți de regimul autoritar al lui Liviu Dragnea și care protestează pașnic împotriva acestuia. Libertatea conștiinței și libertatea de exprimare sunt drepturi fundamentale și nu pot fi îngrădite de niciun politician. Vremea osanalelor a apus în România și nu mai trebuie reînviată, chiar dacă urmașilor politici ai Partidului Comunist Român le este greu să înțeleagă și să accepte acest lucru.

La Topoloveni, românii care manifestau pașnic împotriva PSD în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea au fost ridicați, fără justificare legală, de jandarmi. Deși puteau fi legitimați pe loc, protestatarii au fost urcați în dube și duși la poliție ca în vremurile de tristă amintire, doar pentru a nu strica buna dispoziție a „tătucului” venit să vorbească activului de partid.

E un abuz! Era suficient ca jandarmii să stea lângă ei, erau doar câțiva oameni cu un banner. Acum, aceștia oameni sunt ținuți la poliție până pleacă Dragnea, deși nu au comis nicio ilegalitate. Este o rușine pentru uniforma pe care o poartă forțele de ordine din subordinea lui Carmen Dan. După episodul 10 august, când, tot la comanda acesteia și ca urmare a dorinței lui Liviu Dragnea, au gazat și fugărit tineri, bătrâni, mame și copii, nu ne mai miră cât de departe este dispus să meargă PSD împotriva propriului popor. Sper ca toți oamenii să conștientizeze pericolul enorm care ne paște și să voteze în consecință pe 26 mai, la alegerile europarlamentare și la referendum. Altfel, ajungem ca în Coreea de Nord”, a declarat Ionuț Moșteanu, vicepreședinte al USR și deputat de Argeș.

Jandarmii se comportă ca trupele fostei Securități, au devenit gărzile pretoriene ale sistemului Dragnea. Oamenii erau cu buletinul în mână atunci când i-au împins către dube și i-au ridicat de pe stradă. Lucrurile nu pot rămâne așa, o țară întreagă nu poate fi capturată de o mână de infractori”, a declarat și deputatul USR Stelian Ion.

USR va asigura asistență juridică românilor abuzați de jandarmi la Topoloveni, dar și la Galați și la Iași. Cei care doresc asistență juridică pentru a depune plângeri penale împotriva celor care i-au abuzat sunt invitați să scrie pe adresa: [email protected].

România este stat de drept și astfel de abuzuri nu trebuie să rămână nepedepsite. România nu este tarlaua lui Liviu Dragnea, iar românii nu sunt marionetele PSD.

Acum câteva zile, președintele PSD mințea public când spunea că Opoziția și-ar dori să existe violențe în România. Astăzi, avem încă o dovadă că doar Liviu Dragnea și PSD vor să stăpânească România prin frică, vor să-i sperie și să-i abuzeze pe cei care îndrăznesc să aibă altă opinie.