USR propune profeșioniști apolitici la Curtea Constituțională  

USR propune profeșioniști apolitici la Curtea Constituțională  

Uniunea Salvați România a anunțat astăzi cele două propuneri pe care le va susține pentru ocuparea funcției de judecător la Curtea Constituțională a României. Este vorba de doi profesioniști apolitici cu o vastă experiență în domeniul dreptului și al apărării statului de drept.

”Astăzi, în cadrul şedinţei grupului parlamentar al USR, am decis care vor fi nominalizările pentru poziţiile de judecător la Curtea Constituţională a României. Cele două nominalizări sunt Mircea Ursuţa – avocat, cadru didactic, profesor de la Oradea, care a fost unul dintre avocaţii ce au contribuit decisiv la câştigarea proceselor împotriva firmelor Gabrielei Firea, şi Vlad Ştefan – un avocat din Bucureşti, tot cu experienţă semnificativă în ceea ce înseamnă apărarea statului de drept şi în contencios-administrativ”, a afirmat președintele partidului Dan Barna.

Cei doi candidați respectă fidel vizunea USR cu privire la judecătorii constituționali, dar și criteriile cerute de Constituție.

”Noi credem că la Curtea Constituțională nu trebuie să avem politicieni, la Curtea Constituțională trebuie să avem magistrați sau profesioniști ai dreptului care nu au făcut parte din partide politice tocmai  pentru că această instituție trebuie să fie un arbitru și un judecător a stabilității statului de drept și nu un player, un jucător activ cum s-a întâmplat în ultima perioadă” a declarat același Dan Barna.

USR își va susține până la capăt cele două propuneri și este dispus să negocieze și să lupte alături de restul opoziției pentru ca la Curtea Constituțională funcțiile de judecător să fie ocupate doar de magistrați onești și nu de politruci în slujba puterii.

Totodată USR salută și susține numirea de către Președintele  României în funcția de judecător a Curții Constituționale a cunoscutului jurist constituționalist Simina Tănăsescu.