PSD-ALDE creează paradisuri fiscale pentru clientela de partid

PSD-ALDE creează paradisuri fiscale pentru clientela de partid

Uniunea Salvați România condamnă ferm decizia coaliției PSD-ALDE, susținută de UDMR și minoritățile naționale, de a crea pe teritoriul României zone cu regim derogatoriu de la regimul fiscal, adică mini paradisuri fiscale, în care oamenii de afaceri apropiați puterii să se îmbogățească fără a plăti taxe și impozite la stat.

Parlamentarii Uniunii Salvați România s-au opus proiectului inițiat de senatorul PSD Șerban Nicolae încă de la depunerea acestuia, așa cum au făcut-o și în ședința de marți a plenului Camerei Deputaților.

Este proiectul prin care domnul senator Șerban Nicolae a propus să se creeze un regim derogatoriu de la regimul fiscal, adică niște paradisuri fiscale pentru prietenii care au afaceri în zonele acestea. Preocuparea principală a Parlamentului pare să fie rezolvarea unor interese de grup, a unor interese de găști. Acest proiect este o rușine la adresa cetățenilor onești care plătesc taxe și impozite”, a declarat Stelian Ion, vicelider al grupului USR și membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Proiectul adoptat marți de Parlament tot pe repede-înainte – dimineața în comisiile de specialitate, la prânz în plenul Camerei Deputaților – este un proiect cu dedicație pentru băieții deștepți din PSD și din proximitatea partidului. Băieți deștepți precum cei care au pus mâna pe Insula Belina. Sau precum cei care fac bani frumoși din jocurile de noroc.

Dacă proiectul adoptat de PSD-ALDE, cu susținerea UDMR și a minorităților, va ajunge să intre în vigoare, fericiții beneficiari ai regimului derogatoriu vor avea scutire de la taxa pe teren și o cotă redusă de TVA, la care s-ar putea adăuga alte scutiri și facilități, temporare sau permanente, decise de autoritățile publice locale.

Toate acestea în timp ce milioane de români se trezesc că au conturile blocate de ANAF pentru neplata la timp a datoriilor către stat, chiar dacă este vorba de sume modice, iar companii din domenii strategice, precum energie și telecomunicații, s-au trezit cu taxe mărite prin nociva OUG 114.

USR cere coaliției PSD-ALDE să înceteze să adopte legi în beneficiul propriu. Hoția a mers prea departe, nici un partid aflat vremelnic la putere nu trebuie să dea tunuri direct prin lege!