FMI și Banca Mondială desființează creșterea economică de 5,5% stabilită, din pix, de PSD-ALDE

FMI și Banca Mondială desființează creșterea economică de 5,5% stabilită, din pix, de PSD-ALDE

Uniunea Salvați România ia act cu îngrijorare de rapoartele publicate de Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, rapoarte care prognozează pentru România o creștere economică cu mult sub ținta de 5,5% pe care a fost construit bugetul de stat pe 2019.

Banca Mondială apreciază că, în contextul condițiilor din regiune, al măsurilor fiscale luate la finalul anului 2018 și al crizei de pe piața muncii, creșterea economică a României nu va depăși 3,6% în 2019. FMI revizuiește și el în scădere, la 3,1%, estimările pentru anul în curs privind evoluția economiei românești. Și în acest caz este invocată „diminuarea politicilor favorabile”.

Instituțiile internaționale confirmă ceea ce USR a susținut încă de la început: bugetul pe 2019 este unul al minciunii și al distrugerii României, se bazează pe cifre false, iar Guvernul a exagerat creșterea economică pentru a supraevalua veniturile la buget.

„De la instalarea la Palatul Victoria, guvernele PSD-ALDE nu au făcut decât crească nesăbuit cheltuielile cu personalul și să amaneteze viitorul copiilor noștri prin împrumuturile tot mai mari și la costuri tot mai ridicate. Au tăiat investițiile și banii alocați pentru funcționarea spitalelor și a școlilor, au destabilizat mediul privat cu tot felul de modificări fiscale adoptate pe picior, peste noapte, și au împovărat companiile cu noi taxe. Or, în aceste condiții, este evident că rezultatele dezastruoase se văd, oricât de mult și de elaborat încearcă penalii de la PSD-ALDE să mintă”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Creșterea economică a PSD-ALDE, care permite României să „devasteze” țări puternice din UE, arată frumos doar pe planșele colorate și mincinoase ale lui Liviu Dragnea. Realitatea este însă cu totul alta și românii o simt în fiecare zi.

Un exemplu doar: ultimele date de la Institutul Național de Statistică arată că, deși veniturile medii ale românilor au crescut în ultimul trimestru din 2018 cu 29%, creșterea cheltuielilor a fost și mai mare, ajungând la 30%.

„Dau cu o mână ca să aibă de unde lua cu două, așa arată falsa prosperitate revărsată peste popor de PSD-ALDE. În timp ce românii se chinuie să trăiască de la o lună la alta, actuala guvernare mărește bugetele de stat din pix, pregătindu-se de anul electoral”, a precizat și Claudiu Năsui, deputat USR, membru în Comisia de buget a Camerei Deputaților.