USR: decizia CCR privind respingerea OUG 14/2017 este un simplu gest de normalitate

USR: decizia CCR privind respingerea OUG 14/2017 este un simplu gest de normalitate

USR salută decizia, luată în unanimitate de Curtea Constituțională, de a respinge toate excepțiile de neconstituționalitate ridicate împotriva OUG 14/2017, adoptată de Guvern pe 5 februarie 2017.  OUG 14/2017 abroga, după 6 zile de proteste masive în stradă, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 13 care prevedea modificarea codurilor penale și dezincrimina partial ”abuzul în serviciu” astfel încât Liviu Dragnea să scape de o parte din problemele sale cu justiția.

Echipa de parlamentari juriști din USR a obținut, în urma discuțiilor cu reprezentanții partidelor, respingerea, mai întâi, prin vot a OUG 13, pentru ca abia mai apoi să fie adoptată OUG 14/2017,  cea mai bună variantă pentru a se elimina orice posibilitate ca OUG 13 să producă efecte.

”După mai bine de doi ani, CCR pune capăt primei încercări directe și brutale a PSD de a rezolva problemele juridice ale lui Liviu Dragnea. Atunci, Guvernul Grindeanu a dat înapoi, iar Ministrul de Justiție, Florin Iordache, a demisionat. Lupta pentru subjugarea Justiției, subminarea luptei împotriva corupției și salvarea de la pușcărie a lui Liviu Dragnea s-a mutat în Parlament, unde Iordache-Nicolicea-Nicolae au mutilat codul penal și codul de procedură penală astfel încât PSD să se poată înfrupta fără frică și fără impunitate din banul public. Decizia CCR de azi este un simplu semn de normalitate”, spune senatorul USR George Dircă.

Printre cei care au ridicat exceptii de neconstituționalitate referitoare la OUG14/2017 se numără: Alina Bica – fostă șefă a DIICOT; Gheorghe Bunea Stancu – fostul sef al CJ Braila; Eugen Pena- fost director al Hidroelectrica, judecați pentru acuzatii de abuz in serviciu.