Justiția să facă dreptate victimelor din decembrie 1989

Justiția să facă dreptate victimelor din decembrie 1989

Uniunea Salvați România salută încheierea anchetei în Dosarul Revoluției de către procurorii militari și consideră că, la aproape 30 de ani de la moartea a peste o mie de români și rănirea altor câteva mii, Justiția are posibilitatea, în sfârșit, să facă dreptate victimelor și familiilor acestora.

Ion Iliescu și alți comuniști care s-au cocoțat la putere în decembrie 1989 prin dezinformare și diversiuni, prin crime împotriva umanității, să răspundă pentru faptele lor, iar adevărul să iasă la lumină.

„Chiar și târzie, o restabilire a adevărului istoric este obligatorie. Românii trebuie să afle cine și din ordinul cui a tras în cei care nu doreau decât libertate și democrație. De ce toată forța militară a României – de la MapN și MAI la gărzile patriotice – s-a pus la dispoziția conducerii Frontului Salvării Naționale? Doar pentru ca Ion Iliescu și grupul său să preia puterea și să se legitimeze în fața unui popor împins la limita disperării?”, declară Dan Barna, președintele USR.

Realitatea ultimilor 30 de ani ne-a arătat și cât de nocive sunt strategiile adoptate de foștii comuniști și urmașii lor politici și cât de mare este pericolul de a cădea, din nou, victime acestora. Urmașii lui Ion Iliescu au ridicat minciunile, diversiunile și manipulările la rang de politică de stat, alături de furtul continuu din banii publici.

Iar PSD, continuatorul PCR, continuă să-i sfideze pe urmașii celor morți în decembrie 1989 prin menținerea la șefia Institutului Revoluției Române pe Gelu Voican Voiculescu și Ion Iliescu, acuzați de infracțiuni contra umanității.

Românii merită o țară liberă și democrată, iar sacrificiul eroilor Revoluției nu trebuie să fie în zadar!