Infractorii se apără între ei ca să scape de pușcărie. USR denunță manevrele senatorilor PSD-ALDE

Infractorii se apără între ei ca să scape de pușcărie. USR denunță manevrele senatorilor PSD-ALDE

USR denunță manevrele senatorilor PSD-ALDE de a amâna discuțiile din Comisia Juridică a Senatului cu privire la cererea DNA de ridicare a imunității parlamentare a președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu pentru a putea răspunde, ca orice cetățean, acuzațiilor de corupție care i se aduc.

Astăzi, nu numai că discutarea ridicării imunității parlamentare a lui Călin Popescu Tăriceanu nu se afla pe ordinea de zi a Comisiei Juridice, dar senatorii PSD și ALDE au părăsit sala, ședința fiind suspendată din lipsă de cvorum.

”De 5 luni, PSD și ALDE tergiversează, sub cele mai absurde pretexte, soluționarea cererii DNA și zădărnicesc aflarea adevărului de către organele judiciare, singurele abilitate pentru administrarea probelor în cadrul unei proceduri judiciare. Senatorii PSD-ALDE, așa cum ne-au obișnuit, fac scut în jurul celor bănuiți că au fraudat banul public”, transmite senatorul USR George Dircă, membru al Comisiei Juridice din Senat.

Senatorii din Comisia Juridică l-au audiat pe Tăriceanu în sesiunea parlamentară din toamnă, dar- pe motiv că trebuie să studieze toate documentele din dosar – au amânat repetat elaborarea unui raport.

În urmă cu două săptămâni, la presiunile USR, Biroul permanent al Senatului a stabilit că termenul limită pentru emiterea unui aviz la Comisia juridică să fie 2 aprilie. 

Raportul comisiei este unul consultativ, plenul fiind suveran în luarea unei decizii.