USR a votat împotriva inițiativei Dragnea-Nicolae de a folosi rezerva de aur a României pentru plata pensiilor speciale

USR a votat împotriva inițiativei Dragnea-Nicolae de a folosi rezerva de aur a României pentru plata pensiilor speciale

Senatorii USR au votat în unanimitate împotriva ințiativei legislative a lui Liviu Dragnea și Șerban Nicolae care prevede ca Banca Națională a României să repatrieze 95% din aurul depozitat de România în străinătate.

USR consideră că inițiativa PSD este o măsură populistă, cu caracter strict electoral, dar care are consecințe dezastruoase pentru credibilitatea României pe piețele internaționale. De asemena, este o măsura lipsită de orice raționalitate economică și financiară, în afara cazurilor în care fie Guvernul Dăncilă a ajuns la fundul sacului și nu mai are de unde plăti pensiile și salariile bugetarilor, fie Guvernul Dăncilă se pregătește să adopte măsuri radicale în zona justiției care pot duce la sancționarea României și izolarea ei pe plan internațional, fie România se află în prag de război. USR condamnă încercările PSD-ului de a-și subordona Banca Națională a României și de a pune interesele de partid înaintea intereselor României și ale românilor.

”Rezervele de aur ale României sunt de aproape 103 tone, valorând aproximativ 3,9 miliarde de euro. Dacă am repatria aurul României conform ordonanței Dragnea-Nicolae, am aduce în România circa 56 de tone, adică 1,85 miliarde de euro, ceea ce reprezintă două treimi din cât s-a împrumutat Guvernul Dăncilă săptămâna trecută, ca să-și asigure bani pentru cheltuielile curente, cu pensii și salarii. Din viteza  cu care inițiativa legislativă a trecut prin Comisii, este evidentă disperarea cu care acest guvern de iresponsabili încearcă să găsească bani pentru a-și ascunde incompentența economică și a putea onora plata pensiilor speciale pe care și le-au votat”, transmite senatorul Adrian Wiener, șeful grupului USR de la Senat.

USR consideră că repatrierea rezervelor de aur ale României reprezintă un factor de creștere a riscului de țară și o amenințare directă la stabilitatea economică a țării.

Senatul este primul for sesizat, Camera Deputaților este cameră decizională.