USR a atacat la CCR legea prin care Dragnea vrea să decidă strategia de țară a României

USR a atacat la CCR legea prin care Dragnea vrea să decidă strategia de țară a României

Uniunea Salvați România, alături de PNL și PMP, a depus la Curtea Constituțională o sesizare de neconstituționalitate cu privire la proiectul de lege privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „România 2040”. USR consideră că această Strategie, care va fi elaborată de o comisie parlamentară condusă de Liviu Dragnea, reprezintă doar tribuna de propagandă pe care președintele PSD și-o pregătește în perspectiva alegerilor prezidențiale.

După cum au sesizat parlamentarii Uniunii și pe parcursul dezbaterilor în comisii, USR apreciază că proiectul de lege adoptat de Parlament este în integralitate neconstituțional.

PSD și ALDE vor ca Executivul să nu se mai ocupe de strategie și reglementare, așa cum prevede Legea nr. 90/2001, iar această competență să fie dată unei comisii parlamentare ad-hoc, fără personalitate juridică, însă condusă de Liviu Dragnea.

Practic, șeful PSD, cu tot cu dosarele sale penale, ar ajunge să decidă strategia pe care vor fi obligate să o respecte guvernele următorilor 20 de ani. În plus, pe bani de la buget, Liviu Dragnea ar ajunge să-și facă, după bunul plac, campanie electorală, după modelul cartonașelor colorate cu ajutorul cărora i-a mințit pe români că programul de guvernare al PSD-ALDE va face să curgă lapte și miere pe străzile țării.

„Este vorba, în fapt, de o tribună de propagandă pentru Dragnea care se pregătește pentru prezidențiale. Vom lupta împotriva mascaradei naționale pe care o organizează Liviu Dragnea cu toate instrumentele, în Parlament, în justiție, la Curtea Constituțională!”, declară deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel.

România nu trebuie să suporte ani la rând „viziunea pentru țară” a lui Liviu Dragnea. Primul pas, vot masiv pe 26 mai, la referendumul pe Justiție și la europarlamentare!