USR condamnă modul în care PSD sabotează candidatura lui Kovesi la șefia Parchetului European

USR condamnă modul în care PSD sabotează candidatura lui Kovesi la șefia Parchetului European

Uniunea Salvați România dezaprobă cu fermitate acțiunile de intimidare și hărțuire a fostului procuror-șef DNA Laura Codruța Kovesi puse la cale de PSD prin intermediul Secției speciale de investigare a magistraților.

În timp ce Radu Mazăre se plimbă prin Madagascar, iar Sebastian Ghiță își vede liniștit de afaceri în Serbia, Laura Codruța Kovesi este chemată să dea cu subsemnatul săptămânal la Secția de Poliție și are interdicție să-și exercite profesia și să iasă din țară. Aceasta este noua metodă PSD-ALDE de a o împiedica să continue cursa pentru șefia Parchetului European.

USR condamnă acest nou abuz pe care îl face Secția specială înființată la ordinul lui Liviu Dragnea pentru a-i intimida și controla pe magistrați și cere PSD să oprească planul de sabotare a Laurei Codruța Kovesi pentru ca România să nu ajungă de râsul întregii Europe și subiect de nouă dezbatere în Parlamentul European.

Reacțiile dure venite din parte Comisiei Europene și a unor ambasadori și lideri europeni de rang înalt demonstrează că strategia penalilor a devenit extrem de transparentă pentru toți. Retorica PSD despre statul paralel și abuzurile care ar fi fost comise în lupta împotriva corupției nu mai păcălește pe nimeni.

USR consideră că soluția pentru rezolvarea tuturor acestor probleme este votul masiv la referendumul pe Justiție de pe 26 mai, dar și la toate scrutinele care urmează, pentru a scăpa de penalii din funcții publice care subminează sistemul de justiție.