USR va face uz de toate armele pentru a împiedica adoptarea unui nou Cod Administrativ prin OUG

USR va face uz de toate armele pentru a împiedica adoptarea unui nou Cod Administrativ prin OUG

USR va face uz de toate instrumentele parlamentare, administrative și juridice pentru a împiedica adoptarea unui nou Cod Administrativ, prin ordonanță de urgență, așa cum a anunțat PSD prin vocea Vicepremierului Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

În urma deciziei Curții Constituționale, care a declarat drept neconstituțional Codul Administrativ în forma propusă de coaliția PSD-ALDE, luni, 25 martie 2019, ar urma să aibă loc ședința Comisiei speciale pentru Codul Administrativ care să constate că acesta este respins. Cu toate acestea, sunt indicii clare că PSD-ul va încerca încă o data să forțeze Constituția pentru a-și subjuga, definitiv, administrația publică. Nu există nicio urgență, în afara dorinței PSD de a înlesni devalizarea cu impunitate a banilor publici.

„Nu există absolut NICIO URGENȚĂ pentru adoptarea acestui Cod Administrativ! Un OUG pe acest subiect ar trebui declarat neconstituțional din start. Voi solicita Avocatului Poporului să sesizeze el Curtea Constituțională în acest caz. E singura pârghie pe care o avem în fața acestui nou abuz. Avocatul Poporului, dl Victor Ciorbea, trebuie să înțeleagă că arhitectura constituțională îl obligă să facă această sesizare. Cetățenii au nevoie ca el să acționeze în interesul lor și nu al unui grup de oameni care vor să acapareze statul” spune senatorul USR Florina Presadă.

USR se va opune tuturor încercărilor PSD de politizare a adminstrației publice și de instituire de noi privilegii pentru cei aflați în funcții publice. USR a afirmat deschis că va desființa sistemul de pensii speciale atunci când va avea posibilitatea să o facă.