Semnal de alarmă: Dragnea își lansează tribună pentru prezidențiale

USR reclamă că coaliția toxică PSD-ALDE-UDMR a votat astăzi înființarea unei comisii care să elaboreze așa numita „Strategia României 2040” care este de fapt noua tribună pentru alegerile prezidențiale ale lui Liviu Dragnea.

Comisia va fi condusă de Liviu Dragnea, condamnat penal, iar strategia ce va rezulta devine obligatorie pentru guvernele viitoare. Practic, Liviu Dragnea vrea să dicteze guvernelor ce măsuri să adopte în următorii 20 de ani. La fel de grav, Comisia Națională de Prognoză, condusă de Darius Vâlcov, alt condamnat penal, va avea dreptul să modifice Strategia 2040, modificările având putere de lege, fără un vot în Parlament.

Deputatul USR Adrian Prisnel a depus mai multe amendamente care ar fi putut transforma această strategie într-una a românilor, nu tribuna lui Liviu Dragnea pentru prezidențiale, însă ele au fost respinse de mașinăria de vot PSD-ALDE-UDMR.

Comisia ar fi trebuit să aibă în componență experți cu o reputație dincolo de orice dubiu, reprezentanți ai Băncii Naționale, instituție cheie pentru aderarea la euro, să fie condusă de un politician cu legitimitate, un fost președinte sau prim-ministru al României, nu Liviu Dragnea.

USR a cerut de asemenea ca, dacă tot se invocă în lege un așa-zis consens național, Strategia să fie adoptată cu majoritate calificată, atât în comisie cât și în plen, pentru că, potrivit Constituției, consensul nu poate fi atins decât prin acordul partidelor parlamentare.

”În anul alegerilor prezidențiale, Liviu Dragnea va ieși zi de zi la TV să ne prezinte noi fițuici colorate, la fel cum a făcut cu celebrul „program de guvernare”, astăzi uitat. Însă oricât va încerca să își schimbe imaginea dintr-un penal incompetent în „prezidențiabil”, Liviu Dragnea nu mai poate păcăli pe nimeni. Poate doar pe Eugen Nicolicea”, a declarat deputatul USR Adrian Prisnel.

USR a votat împotriva acestei comisii. Nu doar că PSD vrea să lase viitorul României pe mâna penalilor Dragnea și Vâlcov, dar o face și ilegal. Delegarea inițiativei legislative către Comisia de Prognoză nu poate fi constituțională și USR analizează contestarea legii la CCR. Nu vom facilita mascarada națională pe care o organizează Liviu Dragnea pentru a se prezenta în ochii românilor ca un prezidențiabil.