USR: Moțiunea simplă – Reglări de tip mafiot între PSD-ALDE pe capul lui Tudorel Toader

USR: Moțiunea simplă – Reglări de tip mafiot între PSD-ALDE pe capul lui Tudorel Toader

Uniunea Salvați România transmite că ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este fără precedent. Părăsirea sălii de către deputații PSD și ALDE pentru a nu asigura cvorumul necesar moțiunii simple este o practică împotriva oricăror reguli democratice și ne arată că este o negociere între PSD-ALDE pe capul lui Tudorel, asemeni unei reglări de conturi de tip mafiot.

“După acest cartonaș galben pe care infractorii i l-au arătat lui Tudorel Toader, va urma o presiune și mai mare de a da ordonanța de amnistie, ordonanța de modificare a legislației penale, ordonanța de redeschidere a proceselor definitiv soluționate de completurile de 5 judecători de la ICCJ. Dacă nu le va da, va fi revocat. Aceasta este amenințarea condamnatul Dragnea. Suntem într-un moment în care moțiunea inițiată de opoziție este folosită drept instrument de presiune a infractorilor asupra ministrului justiției pentru a da ordonanțele care îl vor scăpa pe liderul PSD de condamnări. Infractorii nu au limite.”, transmite președintele USR Dan Barna.

USR susține justiția independentă și va continua lupta împotriva infractorilor. Oamenii ca Tudorel Toader nu mai au ce căuta în fruntea ministerului de Justiție. Dacă Tudorel Toader îi dă ordonanțele lui Dragnea, USR va ieși în stradă. Dacă Tudorel Toader va fi demis, ne exprimăm încrederea că președintele Klaus Iohannis va da dovadă de abilitate în privința unei eventuale numiri și că nu va mai face experimente nefericite de genul Vicorica Dăncilă-premier.

“PSD a intrat în degringoladă. Vrea să îl revoce pe Tudorel Toader dar nu pentru motivul invocat de noi în moțiune, acelea că a atacat statul de drept și l-a băgat în haos, ci pentru că nu a îndeplinit toate ordinele șefului PSD. Acum, Dragnea va pune presiune pe el să dea ordonanțele sau îl va revoca în curând, mai mult de două săptămâni nu mai rezistă. Interlopii aflați la conducerea partidelor de guvernământ au un joc între ei, negociază în stil mafiot. Iar după revocarea lui Tudorel, PSD nu-și dorește să pună un ministru mai competent sau mai bun, și mâine l-ar pune mâine pe Eugen Nicolicea în funcție ca să dea aceste ordonanța.”, conchide deputatul USR Stelian Ion.