Coaliția toxică PSD-ALDE a trecut tacit, prin Senat, Legea Lobby-ului, după ce au ”uitat” să o repună pe ordinea de zi

Coaliția toxică PSD-ALDE a trecut tacit, prin Senat, Legea Lobby-ului, după ce au ”uitat” să o repună pe ordinea de zi

Uniunea Salvați România transmite că Legea lobby-ului promovată de ALDE a trecut, tacit, azi, de Senat. Legea s-a aflat pe ordinea de zi a plenului de luni, 4 martie, dar a fost retrimisă din nou la Comisii. Senatoarea USR Florina Presadă avertizase că retrimiterea ei la Comisii echivalează cu adoptarea tacită, în condițiile în care proiectul de lege avea ca termen ziua de 6 martie 2019.

”E bizar că până acum nu au avut timp să o discute și să vină cu câteva amendamente, măcar. Consiliul Legislativ face o serie de observații pentru a face propunerea mai clară sau pentru a respecta normele de tehnică legislativă. Mi-e teamă că avem de-a face cu o lege care, practic, dezincriminează traficul de influență, în condițiile în care definițiile din lege sunt neclare, regimul sancțiunilor și contravențiilor e la fel de neclar. Dacă dl Tăriceanu dorea creșterea transparenței actului decizional, ar fi trebuit să spună în proiectul său că fix atribuțiile din contractele de lobby sunt cele care ar trebui să fie publice și că ar trebui declarată toată cifra de afaceri obținută din contractele de lobby, chiar dacă cheltuielile „de lobby” nu depășesc 100.000 euro”, spune Senatorul USR Florina Presadă.

După ce nu s-a regăsit pe ordinea de zi de azi, proiectul Legii Lobby-ului urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, Senatul fiind prima cameră sesizată.