USR încurajează cetățenii din Republica Moldova să meargă acasă la vot pentru a păstra țara pe drumul european

USR încurajează cetățenii din Republica Moldova să meargă acasă la vot pentru a păstra țara pe drumul european

Duminică, la Chișinău, se va decide viitorul cetățenilor şi parcursul european al Republicii Moldova. Alegerile parlamentare de pe 24 februarie sunt decisive pentru direcția în care se va îndrepta țara pentru următoarele generaţii: către o democrație consolidată și o economie funcțională, care poate deveni stat membru al Uniunii Europene sau un stat captiv al intereselor oligarhice şi vasal Moscovei.

Uniunea Salvați România îşi reiterează sprijinul pentru parcursul european al cetăţenilor de peste Prut. Lansăm un îndemn cât se poate de ferm către toți cetățenii Republicii Moldova să lupte pentru democraţie şi pentru dezvoltarea ţării lor şi nu şteargă ireversibil rezultatele remarcabile pe care le obținuse Republica Moldova până în urmă cu câțiva ani. Nu de puține ori, cetățenii acestei ţări au arătat clar că gândesc în mod european şi că îşi doresc o ţară europeană.

“Duminică, cetăţenii Republicii Moldova au din nou şansa de a alege dacă vor o ţară europeană sau una prinsă în capcana Moscovei şi sub jugul corupţiei. La fel ca în România zilelor noastre, interesele personale ale unor găşti corupte pot fi oprite doar prin implicarea şi prin votul cetăţenilor. Mergeţi la vot şi arătaţi care este adevărata valoare a unei gândiri democratice şi europene!”, este îndemnul preşedintelui USR Dan Barna.

USR atrage atenția că guvernarea actuală PSD-ALDE de la București ignoră derapajele anti-democratice de la Chişinău, devenind astfel complice la distrugerea democrației din Republica Moldova. Cele mai recente vizite ale oficialilor români la Chișinău arată ignoranţa guvernării actuale din România asupra situaţiei reale din Republica, comportându-se ca şi cum nimic nu ar fi în neregulă azi la Chișinău.

”Miniștrii Meleșcanu şi Birchall se afișează fără jenă alături de oamenii puterii cauționând, astfel, schimbarea sistemului electoral în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția și restrângerea posibilității cetățenilor Republicii Moldova din străinătate să îşi exprime dreptul la vot. Singura speranţă vine astăzi de la cetăţeni. Drumul Republicii Moldova depinde, ca și în România, de câți cetățeni vor ieși la vot, va depinde de cei care vor învinge intimidările si vor ieși la vot, va depinde de tinerii care își vor suna bunicii să iasă din case și să voteze pentru o Moldovă europeană. Şi nu peste ani si ani când va fi prea târziu, ci acum”, afirmă Radu Mihail, Senator USR pentru românii din afara țării.

Din păcate, guvernarea toxică PSD-ALDE a demonstrat că vrea și pentru România un traseu similar cu al Republicii Moldova – de la orientarea către vest la cea către est, de la democrație la autoritarism. Dacă cineva vrea să vadă unde vor să ajungă domnii Dragnea şi Tăriceanu, poate să privească Republica Moldova de astăzi – slăbită, controlată şi tot mai departe de Uniunea Europeană şi de valorile democratice europene.

Cetăţenii pot opri toate aceste abuzuri. Uniunea Salvaţi România îi îndeamnă pe cetăţenii Republicii Moldova să facă tot posibilul pentru a merge să voteze în ţară. Cetăţenii moldoveni care lucrează sau studiază în România trebuie să meargă pe 24 februarie în Republica Moldova, pentru a nu permite autorităţilor de la Chişinău să saboteze votul celor din afara graniţelor şi să încalce, încă o dată, dorinţa diasporei moldoveneşti. Ia-ţi o zi liberă pentru Republica Moldova şi mergi la vot!