USR cere demisia Ministrului Justiției: Penalii vor să scoată România din UE ca să poată fura în voie

USR cere demisia Ministrului Justiției: Penalii vor să scoată România din UE ca să poată fura în voie

Uniunea Salvați România condamnă scrisoarea transmisă de Tudorel Toader prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans prin care anunță că Guvernul României nu va renunța la planul lui Liviu Dragnea de a da ordonanță de urgență pentru revizuirea sentințelor formulate de completurile de cinci judecători.

USR își exprimă îngrijorarea față de acțiunea iresponsabilă a ministrului Justiției. Scrisoarea nu face decât să sublinieze, în fața întregii Europe, că PSD ignoră toate semnalele partenerilor noștri pentru a scăpa infractorii de condamnări penale. Misiunea lui Tudorel de a salva gașca de penali din jurul lui Dragnea ar putea izola statul român în cadrul Uniunii Europene, tocmai când România deține preşedinția rotativă a Consiliului UE.

“Tudorel Toader nu are limite când vine vorba de slujirea fără echivoc a infractorului Liviu Dragnea. Scrisoarea trimisă lui Frans Timmermans arată că ministrul Justiției este dispus să pună în joc apartenența țării noastre la Uniunea Europeană doar ca să-l salveze pe liderul suprem Dragnea și acoliții săi. Gestul său este inadmisibil. Prin conținutul acesteia de fapt le-a transmis partenerilor noștri că PSD nu dă doi bani pe recomandările Comisiei de la Veneția și raportul MCV, pe șefii instituțiilor europene. Tudorel este o rușine pentru România și trebuie să plece din funcție“, transmite președintele USR Dan Barna.

În contextul ultimelor acțiuni și dezvăluri, USR îi cere demisia lui Tudorel Toader. După doi ani de mandat ai domnului Tudorel Toader la Ministerul Justiției a devenit clar pentru oricine că viziunea sa nu este una democratică sau în acord cu principiile statului de drept. Tudorel Toader a fost numit ministru al Justiției doar pentru capacitatea de a urma cu multă precizie linia partidului, chiar dacă aceasta contravine unor noțiuni elementare de drept, domeniu în care ne era prezentat ca o somitate, deși nu este.

Dezvăluirile din presă legate de activitatea de propagandă a lui Tudorel Toader pentru Partidul Comunist Român demonstrează că în continuare comuniștii sunt în preajma PSD și tot ei sunt apărătorii infractorilor de astăzi.

Citindu-i biografia neromanțată, înțelegem de ce tovarășul Tudorel Toader e fix ceea ce trebuie Partidului Social Democrat. De fapt, el era ce trebuia și Partidului Comunist Român și știm că pe anumite teme, partidele dezinteresate de democrație sau stat de drept au nevoi similare. În 1989, tovarășul Tudorel Toader era încadrat ca propagandist PCR la cercul de învățământ politico-ideologic. Acum, tovarășul Toader e ministrul Justiției și ne vorbește despre drepturi și libertăți cetățenești în timp ce eliberează infractorii din penitenciare”, a conchis deputatul USR Silviu Dehelean, secretarul Camerei Deputaților din partea USR.