USR susține candidatura lui Kovesi pentru postul de procuror european

USR susține candidatura lui Kovesi pentru postul de procuror european

Uniunea Salvați România va transmite europarlamentarilor și grupurilor din Parlamentul European o scrisoare de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru postul de procuror european.

Selecția Laurei Codruța Kovesi pe primul loc pe lista scurtă de trei nume pentru postul de procuror european care va ajunge la vot în Parlamentul European este o nouă dovadă că revocarea ei din fruntea DNA a fost o comandă politică din partea unor infractori, fără nicio bază juridică.

Laura Codruța Kovesi a fost cel mai eficient procuror șef al DNA, judecând după rezultatele instituției și după distincțiile primite în ultimii cinci ani. DNA  a devenit o instituție model în lupta anti-corupție nu doar în România, dar și în toată Europa. Încrederea publicului în DNA a crescut proporțional cu rezultatele și a scăzut după revocarea din funcția de procuror șef a Laurei Codruța Kovesi.

Uniunea Salvați România consideră că ministrul justiției Tudorel Toader și coaliția PSD-ALDE au forțat revocarea Laurei Codruța Kovesi, fără avizul CSM, pe baza unui raport încropit din titluri de presă, fără nicio consistență juridică. De altfel, Laura Coduța Kovesi a făcut o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la revocare, iar miza procesului este foarte importantă astfel încât pe viitor niciun alt procuror să nu mai fie supus unui astfel de abuz.

Uniunea Salvați România cere Guvernului României să dea dovadă de patriotism așa cum clamează și să susțină o româncă pentru o poziție atât de importantă la nivel european.

Corupția din România poate fi învinsă și de la nivel european. România a fost vizată de 11 investigații din partea Biroului European Anti-Fraudă (OLAF), cele mai multe din întreaga UE. Iar dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea este urmărit penal, este dat drept exemplu ilustrativ pentru fraudele cu bani europeni.