USR crește! Mihai Polițeanu s-a înscris în USR

USR crește! Mihai Polițeanu s-a înscris în USR

Mihai Polițeanu, membru fondator și director executiv al mișcării civice Inițiativa România, și-a depus adeziunea în filiala USR Prahova. 

Mihai Polițeanu crede că România trebuie să devină până la jumătatea deceniului următor o ţară în care puterea aparţine cu adevărat cetăţeanului, în care decizia, iniţiativa şi bugetele publice să fie transparente şi cât mai aproape de oameni, la nivelul comunităţilor locale; iar statul trebuie limitat la a fi un arbitru neutru care protejează şi dă şanse egale cetăţenilor liberi la bunăstare şi fericire.

“Contextul este cel pe care îl trăim şi cunoaştem toţi, de involuţie a ţării, de suspendare a mecanismelor democratice şi de control reciproc al instituţiilor, de incompetenţă şi triumf al hoţiei, imposturii şi ţopârlăniei în spaţiul politic, cu consecinţele cele mai dramatice: incompetenţă, sărăcie, exod al elitelor profesionale şi, nu în cele din urmă, crimă (e.g. în Colectiv, în spitale, pe şosele sau pe stradă la Mediaş sau în alte locuri). Apoi, aruncând o privire în urmă la tot ce am făcut în viaţă, este pasul natural pe care, poate, trebuia să-l fac mai demult. Propensiunea către implicare publică îmi este în sine naturală, dovedită şi mi-a asigurat deja un grad de profesionalizare privind treburile publice, mai ales în zona transparenţei, justiţiei, statului de drept, democratizării şi guvernării deschise”, a explicat Mihai Polițeanu.

Mihai se alătură partidului USR cu o agendă de propuneri care se bazează pe valorile noastre comune, deoarece consideră că este minimul pe care îl poate face orice membru de partid: să vină cu propuneri pentru îmbunătăţirea vieţii comunităţii, fie că vorbim de schimbări locale sau reforme structurale. Propunerile lui Mihai sunt: 

  1. Reformă constituţională în vederea consolidării i) libertăţilor individuale, ii) integrităţii funcţiei publice şi iii) respectării drepturilor fundamentale.
  2. Reforma legislaţiei electorale şi a finanţării partidelor politice în sensul liberalizării şi transparentizării competiţiei politice.  
  3. Consolidarea independenţei justiţiei şi continuarea luptei împotriva corupţiei pe coordonatele reformei începute în 2005.
  4. Guvernarea deschisă şi transparenţa actului de guvernare locală sau centrală, participarea comunităţilor la decizia publică.
  5. Păstrarea fermă şi fără echivoc a orientării euroatlantice a ţării. Apartenenţa la Uniunea Europeană şi NATO este o garanţie a prosperităţii şi securităţii noastre.

USR are în prezent aproape 8.000 de membri, vino și tu alături de noi! usr.ro/inscriere/