USR salută implicarea civică din regiunea Moldovei pentru dezvoltarea României

USR salută implicarea civică din regiunea Moldovei pentru dezvoltarea României

Uniunea Salvați România salută inițiativele civice care au drept scop dezvoltarea regiunilor din România și încurajează implicarea cetățenilor în forme organizate cu obiectivul de a aduce bunăstare în județele din țară. Astfel, salutăm înființarea organizației Mișcarea pentru dezvoltarea Moldovei care și-a propus aducerea în atenția guvernanților cele mai stringente probleme cu care se confruntă zona de est a țării: lipsa unei autostrăzi care să o lege de centrul sau capitala țării, inechitatea socială sau migrația populației.

Regiunea Moldovei este singura provincie istorică fără vreun kilometru de autostradă construit, iar consecințele sunt izolarea economică și pierderea de oportunități în rândul celor peste 4 milioane de români care locuiesc în regiune. De aceea, USR a susținut și contribuit la proiectul construcției autostrăzii A8 Iași-Târgu Mureș, proiect care a și fost votat la finele anului 2018 în Parlament cu amendamentele propuse de deputatul Cătălin Drulă.

USR a venit și cu măsuri care să stimuleze mobilitatea forței de muncă, având în vedere dinamica migrației din estul țării. Astfel, deputatul USR Mihai Botez a depus un proiect de lege care stimulează mobilitatea angajaților. Inițiativa elimină criteriile restrictive din legislație pentru a obține prima de instalare, un mijloc financiar prin care cetățenii sunt încurajați să acceseze slujbe la o distanță mai mare de 50 de kilometri de domiciliul sau reședința lor.

USR sprijină orice inițiativă a societății civile, indiferent de regiunea țării, și încurajează românii să se implice în astfel de organizații care au scopul de a face din România un loc mai bun pentru toți cetățenii.