USR: Noua lege a pensiilor, o înșelătorie marca PSD-ALDE.

USR: Noua lege a pensiilor, o înșelătorie marca PSD-ALDE.

Noua lege a pensiilor este o înșelătorie marca PSD-ALDE: promit mai mulți bani pensionarilor, dar nu spun că banii provin din împrumuturi scumpe pe care le vor plăti copiii și nepoții lor.

”USR nu este împotriva creșterii pensiilor, dar nu ne putem împrumuta la nesfârșit amanetând generațiile viitoare cu intenția de a folosi în scop electoral fondul de pensii și pensionarii. Creșterile de pensii trebuie bazate pe banii colectați, nu pe triplarea deficitului fondului de pensii”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

Practic, cheltuielile cu pensiile publice vor crește cu peste 40 de miliarde de lei în 2022, față de momentul actual, în timp ce veniturile fondului de pensii se vor diminua din cauza numărului în scădere al tinerilor care se nasc și lucrează în România.

USR susține că pensionarii României nu sunt de vânzare, chiar dacă PSD-ALDE vor să îi cumpere cu 3 luni înainte de alegerile parlamentare din 2020. Cea mai mare creștere a pensiilor, pe care o promite noua lege, este de 40% în septembrie 2020, crescând cu 133% bugetul de cheltuieli al fondului de pensii.

Mai grav este că nouă lege a pensiilor trebuia să rezolve inechitățile din sistem, dar PSD-ALDE au refuzat eliminarea pensiilor speciale. Românii vor continua să plătească taxe pentru pensiile de peste 10.000 lei ale parlamentarilor, în timp ce milioane de români vor avea pensii sub 1000 de lei.

USR nu a participat la înșelătoria pe care PSD-ALDE au pus-o la cale prin această lege a pensiilor și s-a abținut de la acest vot. Legea e plină de probleme de neconstituționalitate pe care vom fi nevoiți sa le corectam înainte de intrarea în vigoare a legii.