Cosette Chichirău: Bugetul pentru 2019, instrument de campanie și tunuri financiare

Cosette Chichirău: Bugetul pentru 2019, instrument de campanie și tunuri financiare

Deputata Cosette Chichirău susține că anunțurile de ieri ale lui Teodorovici sunt un amestec de măsuri electorale și măsuri pentru facilitarea fraudării banului public. Iată cele mai grave prevederi:

1. Guvernul îi taxează suplimentar pe cei care au credite. Așa-numita ”taxă pe lăcomie” nu va fi plătită din buzunarul băncilor, ci din buzunarele românilor. Este o formă de a aduce bani la buget de la bănci. Numai că băncile vor transfera acest cost către cei care iau credite.

2. Dragnea își face buget de campanie în valoare de 10 miliarde de euro. Asta înseamnă de fapt ”fondul de dezvoltare”. Vor fi bani pentru primarii care aduc voturi pentru PSD și pentru Liviu Dragnea. Pentru a primi aceste fonduri, nu se vor utiliza proceduri transparente, ci discuții în spatele ușilor închise. ”Pixul lui dragnea” va semna pe 10 miliarde de euro din banii românilor.

3. Liderii PSD își pregătesc un paravan pentru marile tunuri. Fondul pentru proiecte în parteneriat public-privat – așa cum îl gândesc Dragnea și acoliții – este un mijloc de a da lovituri financiare de proporții. Nu întâmplător Ministrul Finanțelor nu a spus mare lucru despre acest subiect.

4. Comisia de Prognoză devine un adevărat minister. Această instituție va primi bugete de miliarde pentru a gestiona programe de investiții. Practic tot ceea ce trebuia să facă Ministerul Dezvoltării trece la Comisia de Prognoză. Ca pe vremea comunismului!

5. Agenția Națională de Achiziții Publice este ocolită în procedurile mari de achiziții. Ca să nu mai vadă nimeni că documentațiile sunt cu dedicație și că achizițiile sunt viciate de interese financiare.

Cu un astfel de buget, Dragnea condamnă România la ani grei de suferință economică și socială!