Claudiu Năsui: Coaliția PSD-ALDE va distruge economia României

Deputatul USR Claudiu Năsui avertizează că actuala coaliție PSD-ALDE va distruge economia României.

Aceiași politicieni care nu se mai opresc din a ne tot taxa (supra-accize pe carburanți și creșterea impozitării muncii) și care recent și-au mărit pensiile speciale și indemnizațiile, vin acum cu noi taxe și impozite pe care va trebui să le suportăm tot noi. Exact cum v-am spus acum o săptămână, ei explodează cheltuielile statului după care vin tot la noi să ne ceară să strângem cureaua.

1 – Așa zisa taxă pe „lăcomie” o vom plătit tot noi. Se numește asupra „lăcomiei” în mod ipocrit ca să fie înghițită mai ușor de populație. De fapt va fi o taxă pe care o vom vedea în comisioanele bancare și în dobânzile bancare. Vom primi mai puțini bani pentru sumele pe care le economisim și vom plăti mai scump creditele, deci tot românii vor pierde.

2 – Fondurile din pilonul 2 se vor desființa și, astfel, statul va încasa tot CAS-ul pe care îl plătesc românii. Guvernul desființează de facto fondurile din pilonul 2 pentru că le face profitabilitatea imposibilă și, în același timp, le cere să vină cu 800 de milioane de euro în plus ca să mai existe în România. O sumă colosală pe care fondurile nu o vor da. În plus, ~80% din români au contribuit deja de 5 ani și își vor putea retrage sumele din pilonul 2, ceea ce va duce la retrageri masive și o prăbușire bursieră de toată frumusețea. De ce? Pentru că pentru a da acei bani, fondurile vor trebui să vândă ce au, iar asta va prăbuși indicii bursieri.

3 – Guvernul introduce o nouă taxă pe internet. Practic guvernul vrea să îngreuneze un serviciu care mergea bine în România. Atât de bine încât eram chiar dați de exemplu internațional. Acum vedem că se introduce o nouă taxă, peste toate cele care existau deja, de 3% pe cifra de afaceri! Acest lucru contravine chiar normelor europene, dar voi reveni asupra acestui aspect.

4 – Plafonarea prețului gazelor înseamnă oprirea imediată a tuturor investițiilor în extracția de gaze. Iar de asta cine va beneficia? Cei de la care importăm gaze. Să nu ne bucurăm că vom avea gaze ieftine. Vom avea gaze ieftine pe hârtie. În practică nu vom avea nimic ieftin.

5 – Toate creșterile de taxe și impozite vor intra în vigoare în mai puțin de două săptămâni de acum. De la 1 ianuarie. Vă dați seama ce înseamnă asta pentru o companie serioasă care și-a făcut deja bugete și planuri pentru anul următor? Vă dați seama în ce hal gonim investitorii cu aceste semnale? Cei care au investit în România acum plâng. Iar cei care au ales Ungaria, Bulgaria sau alte țări din jurul nostru răsuflă ușurați că nu trebuie să-și bată capul cu haosul acesta fiscal. În halul acesta ne-a adus PSD-ALDE.