USR, PNL și PMP au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

USR, PNL și PMP au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

USR, PNL, PMP și ceilalți parlamentari din opoziției au depus, vineri, moțiunea de cenzură numită “Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!”. Moțiunea a fost semnată de 163 de parlamentari.

USR transmite că moțiunea este necesară actualei realități politice din România, și este atât împotriva premierului Viorica Dăncilă cât și întregului guvern de incompetenți pe care PSD i-a schimbat de numeroase ori de la un minister la altul.

De când este la guvernare, singurul obiectiv al PSD a fost salvarea de la închisoare a lui Liviu Dragnea prin modificarea legilor justiției și ale Codurilor Penale. Mai mult, răsplătirea baronilor locali prin bugete consistente cu bani din datorii, sau eliberarea a 10.000 de infractori pentru a-și muta liderul PSD prietenii din închisoare în vilele de lux, sunt doar câteva dintre acțiunile realizate de partidul care a pus stăpânire pe România.

“Este o moțiune de cenzură așteptată și necesară pentru societatea din România şi pentru situaţia actuală în care se află ţara noastră. De câteva săptămâni, există o coordonare foarte bună între partidele de opoziție. Moțiunea a fost semnată de 163 de parlamentari, unul dintre cele mai mari numere pentru susținerea unei moțiuni, ceea ce ne dă încredere și speranță pentru rezultatul votului”, a declarat președintele USR Dan Barna.

USR consideră că soluția la actuala criză socială și economică care se află în țara noastă o reprezintă alegerile anticipate, singurul proces prin care România poate reseta jocul politic. PSD-ALDE este cea mai toxică coaliție de guvernare din ultimii 30 de ani. Iar pentru a distruge și ultima fărâmă din statul de drept, PSD-ALDE pregătește și OUG privind amnistia și grațierea cu scopul de a-l face prezidențiabil pe primul infractor al țării, cu două condamnări penale, Liviu Dragnea.

Parlamentarii USR s-au alăturat celorlalte partide în depunerea moțiunii pentru că a venit momentul ca minciuna și impostura să nu mai aibă loc în politica românească. România are nevoie ca anul viitor să fie reprezentată în Consiliul UE de un guvern și de miniștri de care să nu ne fie rușine.