Comitetul Politic al USR a validat lista candidaților la europarlamentare. Negocierile cu RO+ continuă până la sfârșitul lunii ianuarie

Comitetul Politic al USR a validat lista candidaților la europarlamentare. Negocierile cu RO+ continuă până la sfârșitul lunii ianuarie

Comitetul Politic al USR s-a reunit, sâmbătă, la București, pentru a valida lista candidaților la alegerile europarlamentare. Lista cu cei 43 de candidați, votați de peste 5000 de membri ai partidului, a fost validată cu o majoritate de 99% și 1% abținere.

Membrii Comitetului Politic au decis, de asemenea, continuarea negocierilor cu Dacian Cioloș și Mișcarea România Împreună privind o eventuală alianță electorală și o candidatură comună a USR și MRÎ la alegerile europarlamentare din 2019.

Comitetul Politic a stabilit că negocierile între USR și MRÎ, pentru o posibilă alianță electorală și o candidatură pe liste comune la europarlamentare, vor fi finalizate până la sfârșitul lunii ianuarie, astfel încât să fie respectate toate termenele din calendarul alegerilor pentru înscrierea candidaturilor, strângerea de semnături și campania electorală.

USR a organizat alegeri interne de tip primaries pentru alegerea candidaților la europarlamentare, toți cei peste 6000 de membri ai partidului au putut să voteze lista finală a candidaților.

La reuniunea Comitetului Politic, au fost anunțate și obiectivele de extindere ale partidului pentru următorul an: 20.000 de membrii și 800 de membrii. În prezent, USR are aproape 7000 de membrii și 260 de filiale, iar partidul a avut o creștere de peste 200% în anul 2017.

Comitetul Politic a mai decis si creșterea sprijinului financiar în anul 2019 pentru filialele județene care performează în raport cu obiectivele propuse.