Baronii din PSD își impun oamenii la ASF

Baronii din PSD își impun oamenii la ASF

USR reclamă că baronii din PSD au reușit să își impună oamenii în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Audierea pentru funcţia de vicepreşedinte pe piaţa de capital în cadrul ASF și validarea lui Gabriel Grădinescu în comisiile parlamentare de specialitate a fost o nouă farsă căci candidatul nu a fost capabil să răspundă la întrebări banale legate de piața de capital.

”Miza numirii lui Grădinescu este controlul PSD asupra pieței de capital, un sector vital pentru o economie de piață funcțională, cu active de peste 10 miliarde de euro. CV-ul domnului Grădinescu ne arată că dumnealui a fost director de sucursală de bancă, unde a coodronat – conform CV-ului – activitatea de vânzări, dezvoltare de portofoliul presoane fizice și juridice și vânzare de produse de retail, ori faptul că a condus o echipă de vânzări de credite și produse bancare în județul Vrancea nu are nicio legătură cu piața de capital. Experiența sa în domeniu este practic nulă, iar răspunsurile lui au demonstrat clar acest lucru” spune senatorul USR Silvia Dinică, participantă la audieri.

La audiere, deputatul USR Claudiu Năsui l-a întrebat pe candidat ce înseamnă o noțiune de bază din domeniu, respectiv ce înseamnă beta unui portofoliu, iar acesta a răspuns sec că nu știe. A răspuns însă la întrebările servite de reprezentanții PSD, care citeau de pe foaie și s-au încurcat în întrebări.

”Inadecvarea pentru post a domnului Gradinescu este evidentă. A fost evidentă și pentru PSD ALDE, care a considerat că este necesar să plaseze câte o întrebare ‘servită’ celor doi candidați susținuți de ei. Din păcate pentru dânșii domnul Grădinescu a răspuns la întrebarea adresată colegului său și invers. Au încurcat pur și simplu bilețelele. Întreaga audiere a fost o mascaradă, la fel cum a fost și în cazul numirii domnului Bota, care a demisionat după numai opt ore”, a declarat deputatul USR Adrian Prsinel, care a participat la audieri.

USR consideră că dintre toți candidații, Gabriel Grădinescu este cel mai slab pregătit, experiența sa în domeniu fiind cea de președinte de sucursală bancară.
Plenul Parlamentului a votat noua conducere ASF luna trecută. USR a contestat la Curtea Coonstituțională numirea a mai mulți membri în conduecerea ASF, printre care și a președintelui Leonardo Badea, pe motiv că nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate.