Demisia întregul Guvern PSD-ALDE:  Vor să întoarcă România în vremurile negre ale ceaușimului

Demisia întregul Guvern PSD-ALDE: Vor să întoarcă România în vremurile negre ale ceaușimului

USR cere demisia întregului Guvern PSD-ALDE care demonstrează în fiecare zi că are ca scop scoaterea României din Uniunea Europeană și întoarcerea în vremurile negre ale ceaușimului.

Declarațiile iresponsabile făcute de ministrul de Finanțe Orlando Teodorovici și ministrul Sănătății Sorina Pintea cu privire la limitarea dreptului de muncă al românilor în Uniunea Europeană și obligativitatea medicilor rezidenți de a-și plăti anii de studiu în cazul în care se duc să profeseze în altă țară a Uniunii Europene reflectă de fapt politica PSD care vrea să împingă România în afara Uniunii Europene.

Cei doi miniștri dovedesc că, la mai bine de 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și cu o lună înainte de preluarea Președinției Consiliului UE, nu au înțeles principiile fundamentale pe care este clădită construcția europeană: libertatea de circulație a cetățenilor, a muncii, a mărfurilor și a capitalurilor.

Ministrul Teodorovici dă voce visurilor PSD-iste în care românii trebuie să ceară voie de la stat și de la partid pentru a putea călători și munci în Europa, în care principala grijă a românilor este de a da bani ANAF-ului, de a munci unde vrea, cât vrea și pe cât vrea partidul-stat, în beneficul celor care primesc pensii speciale. Astfel, Ministrul Teodorovici se întoarce împotriva celor peste 3 milioane de români care trăiesc și muncesc în Uniunea Europeană și pe care fie că îi vrea cetățeni europeni de mâna a doua, fie ar dori să îi vadă renunțând la cetățenia română, ca să nu mai încurce PSD-ul în alegeri.

Ministrul Teodorovici nu înțelege că în Uniunea Europeană, faptul că trăiești și muncești în Cluj, la Bistrița sau la Iași este echivalent cu a trăi și munci la Viena, la Bari, la Malaga sau la Atena, iar faptul că alegi să te muți în oricare dintre ele este un drept nelimitat.  Ministrul Teodorovici vrea să ne întoarcă în vremea neagră a celebrelor ”orașe închise” de pe vremea comunismului, în care doar cu aprobarea partidului-stat puteai să primești repartiție, să te muți sau să traiești.

La rândul ei, ministrul Sorina Pintea vrea să ne întoarcă și ea în vremurile negre ale ceaușismului în care românii care reușeau să primească viză de emigrare erau obligați să-și răscumpere libertatea, tot așa, plătindu-și studiile. Soina Pintea nu se gândește cum să creeze condiții mai bune în spitale, cum să scoată din rădăcini corupția și nepotismul care conduc spitalele din România, cum să asigure echiparea spitalelor cu cea mai nouă tehnologie sau cum să asigure medicamentele strict necesare pentru operații. Nu, Sorina Pintea se gândește la cum să-i pedepsească pe cei care îndrăznesc să nu mai accepte un sistem corupt până în măduva oaselor și care viseasă să lucreze într-un spital modern și în care munca lor este recunoscută și apreciată.

”Enormitatea celor afirmate de cei doi miniștri nu este depășită decât de incapacitatea lor de a înțelege ce au spus. Drepturile omului liber nu pot fi limitate, restricționate sau impozitate. Dreptul la muncă neîngrădită în Uniunea Europeană pentru români a fost socotită drept una din cele mai mari victorii ale integrării noastre europene, iar românii care muncesc în Europa reprezintă cel mai mare investitor străin în economia românească. Nu trebuie să ne mire că un om care nu și-a căutat niciodată de muncă vreodată în viață ar vrea să-i oblige pe români să-și caute de muncă o dată la 5 ani. Domnul Teodorovici fie vrea să-i trimită pe români într-o pribegie continuă, fie vrea să-i facă să renunțe la cetățenie, pentru a nu mai încurca PSD-ul în alegeri” spune senatorul USR de diaspora, Radu Mihail.

”Inablitatea PSD-ului de a înțelege valorile fundamentale ale Uniunii Europene nu trebuie să ne mire. PSD-ul nu este un partid-social democrat, ci un partid cu reflexe totalitare, urmaș al partidului comunist român, care crede că poate să-și gazeze cu impunitate cetățenii care protestează, care crede că-i poate ține în iobăgie și lega de glie, care crede că libertatea are un preț și că ea trebuie cumpărată de la partidul-stat. Nu vom lăsa PSD-ul să ne transforme, iar, într-o societate de indivizi amorfi, sclavi ai activiștilor de partid sau a analfabeților ajunși în funcții guvernamentale” spune senatorul USR Vlad Alexandrescu, liderul grupului USR din Senatul României.

USR va continua să facă tot ce îi stă în putință să-I apere pe români – indiferent de locul unde locuiesc și muncesc de încercările tot mai evidente ale PSD-ului de a ne rupe de valorile europene și de a ne întoarce într-un sistem totalitar, în care partidul-stat decide ce e bine și ce e rău pentru ei.

Vrem ca românii să muncească în România, însă putem face asta doar prin dezvoltarea economică durabilă și renunțarea la incompetenții plantați de PSD în vârful statului, nu prin legi care să interzică libera circulație în Europa. Românii vor rămâne în România când se vor simți respectați aici, când vor exista condiții decente în spitale, vor circula pe drumuri moderne, iar copiii noștri vor învăța în școli bine dotate.