Audierea lui Tăriceanu: USR va vota pentru ridicarea imunității parlamentare

USR consideră că audierea lui Călin Popescu Tăriceanu în Comisia juridică a Senatului a fost un simulacru, care pregătește votul împotriva ridicării imunității parlamentare, la solicitarea DNA.

”La audiere, i-am cerut domnului Tărceanu să lămurească baza legală pe care și-a justificat achiziționarea celor 40.000 de licențe, pe langă cele 47.000 de licențe inițiale, fapt care a dus la asumarea unei obligații de plată suplimentare de 26 de milioane de dolari, sumă crescută, ulterior, la 31 de milioane de dolari. Din păcate, din felul în care s-a desfășurat audierea mi-este clar că arcul guvernamental va face scut în jurul dl Tăriceanu împidicând justiția să-și urmeze cursul și pe cetățenii români să afle ce s-a întâmplat, de fapt, în dosarul Microsoft. USR va vota pentru ca domnul Tăriceanu să aibă șansa de a-și prezenta argumentele în fața unui judecător”, a declarat senatorul USR Mihai Goțiu, care a participat la audieri.

DNA a solicitat ridicarea imunității președintelui Senatului în urmă cu două săptămâni.  Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului va elabora Raportul până săptămâna viitoare, raport care urmează să fie discutat și votat în ședința de marțea viitoare a Comisiei. Mai grav este că faptele de care este acuzat Călin Popescu Tăriceanu se vor prescrie la finalul anului dacă nu va începe urmărirea penală.