Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, celebrată la Parlament

Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, celebrată la Parlament

La inițiativa Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, marți, pe 27 noiembrie 2018 are loc la Parlament Masa rotundă cu tema Violență domestică vs Egalitate de șanse pentru femei și bărbați. Aplicarea legislației – bune practici și provocări. Evenimentul se va desfășura între orele 10.00 și 14.00 la sala Comisiei și marchează Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor.

Masa rotundă readuce pe agenda publică violența domestică, un flagel prezent în țara noastră în ciuda recentelor modificări aduse legislației naționale pentru armonizarea cu Convenția Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (Convenția de la Istanbul). Participanții la eveniment vor analiza situația actuală atât în ceea ce privește violența împotriva femeilor, cât și egalitatea de șanse și de gen în general în România.

”25 noiembrie este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor și peste tot în lume, până pe 10 decembrie se organizează acțiuni pentru cele 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor. Organizăm această masă rotundă ca printr-o abordare multisectorială, prin studii de caz și exemple de bune practici încercăm să contribuim la o mai bună colaborare interinstituțională, în sprijinul victimelor violenței și persoanelor vulnerabile din țara noastră”, a declarat deputatul USR Cristina-Ionela Iurișniți, președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor.

Cu sprijinul Institutului Francez din România, la Masa rotundă vor participa invitați din afara țării – reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale și societății civile din Franța. De asemenea, au confirmat prezența la eveniment membri ai Parlamentului României și ai autorităților cu responsabilități în domeniul egalității de șanse, membri ai corpului diplomatic, reprezentanţi ai mediului academic și de afaceri, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, mass-media.

Presa are acces liber pe toată durata evenimentului.