PSD-ALDE scot România din UE. Dan Barna: Moțiunea de cenzură este obligatorie în acest moment

PSD-ALDE scot România din UE. Dan Barna: Moțiunea de cenzură este obligatorie în acest moment

Este inadmisibil ca în anul Centenar, România să fie obligată să suporte această umilință majoră în fața Europei. Rezoluția din Parlamentul European și raportul MCV nu sunt împotriva României, ci împotriva Guvernului și a majorității PSD-ALDE din Parlament care de doi ani de zile subminează independența justiției și vrea să scoată România din Uniunea Europeană. Guvernul Dăncilă trebuie să plece.

”Acest guvern trebuie să plece. În momentul de față Liviu Dragnea și PSD târăsc România în afara Europei. USR este dispus să depună moțiunea de cenzură, este obligatorie în acest moment. Deşi probabil nu înseamnă nimic pentru Dragnea şi Tăriceanu, Uniunea Europeană încearcă salvarea României şi a românilor din direcţia distructivă spre care ne îndreaptă actuala majoritate politică. Ca şi USR, aliaţii noştri europeni vor ca România să rămână pe calea europeană, a democraţiei şi a statului de drept şi avertizează că nu vor accepta la nesfârşit o Românie în care autorităţile îşi gazează proprii cetăţeni şi apără condamnaţii penal! ”, a declarat președintele USR Dan Barna.

USR subliniază că nu se poate ca toate organismele internaționale și europene să greșească. Rezoluția din Parlamentul European împotriva modificărilor aduse legilor justiției și legislației penale și raportul MCV al Comisiei Europene, vin după niște rapoarte devastatoare ale GRECO și ale Comisiei de la Veneția, organisme formate din experți, nu din politicieni. Toate aceste organisme internaționale spun același lucru: Aceste modificări sunt nocive, trebuie să se renunțe la ele! 

”Din păcate, consecințele acțiunilor PSD-ALDE vor fi negative pe mai multe planuri. Pe plan extern, ne stricăm imaginea față de partenerii noștri, dar și mai grav este foarte posibil să fim acționați la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cum s-a întâmplat și în cazul Poloniei. Și atunci vom fi puși în față unei sancțiuni pecuniare importante. E posibil să se ajungă și la acel moment”, a avertizat deputatul USR Stelian Ion.

Ceea ce ne spun instituţiile europene este că PSD şi ALDE îndepărtează România de Uniunea Europeană, de valorile și principiile democratice europene, și riscă să distrugă orice urmă de credibilitate a României, putând duce chiar la scoaterea noastră din UE!

USR a depus deja proiecte de lege pentru a transpune recomandările Comisiei de la Veneția în legile justiției, va propune corectarea Codurilor Penale, în acord cu deciziile CCR, dar și ale instituțiilor europene și va lupta pentru respectarea drepturilor și libertăților din România.