USR va vota pentru ridicarea imunității lui Tăriceanu

USR va vota pentru ridicarea imunității lui Tăriceanu

Uniunea Salvați România va vota pentru încuviințarea cererii DNA de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu. Este inadmisibil ca al doilea om în stat să se ascundă în spatele imunității și să blocheze ancheta procurorilor în acest nou dosar pe numele său.

USR consideră că în mod normal ar trebui să i se ridice imunitatea lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru că acest paravan folosit de politicieni în fața justiției este imoral. Într-o societate în care justiția se aplică fiecărui cetățean, indiferent de funcție, colegii senatori ai lui Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să voteze pentru ridicarea imunității. Însă puterea actuală, PSD-ALDE, a făcut scut în jurul politicienilor cu probleme penale de fiecare dată când au fost făcute astfel de solicitări de ridicare a imunităţii. Deci probabil domnul Tăriceanu se va ascunde după această imunitate şi nu se va pune la dispoziţia DNA-ului.

”Cererea DNA urmează să ajungă în plenul Senatului într-o săptămână sau cel mult două, cât timp va fi analizat dosarul în Comisia juridică. Este regretabil faptul că domnul Călin Popescu Tăriceanu care este președintele Senatului încă are multe probleme din trecut care îl afectează. Este esențial ca toată lumea să dea dovadă de bună credință și să permită organelor de cercetare penală să își deruleze ancheta, fără să obstrucționeze justiția. Cu toții avem nevoie și trebuie să cunoaștem adevărul”, a declarat senatorul USR George Dircă, membru în Comisia juridică din Senat.

USR susține că este regretabil ca Parlamentul României să fie condus în an centenar de un președinte al Camerei Deputaților condamnat pentru fraudă electorală și în proces pentru abuz în serviciu și un președinte al Senatului acuzat că ar fi luat mită și în proces pentru mărturie mincinoasă.