Dragnea folosește referendumul ca o diversiune pentru noua OUG 13

Dragnea folosește referendumul ca o diversiune pentru noua OUG 13

USR reclamă că Liviu Dragnea plănuiește noua OUG 13 în timp ce atenția românilor se concentrează asupra referendumului din weekend.

Cu o zi înainte de referendum, Liviu Dragnea și Florin Iordache au negociat cu Călin Popescu Popescu Tăriceanu și Tudorel Toader ultimele detalii ale OUG-ului pentru amnistie și grațiere. Este evident că referendumul este doar o diversiune folosită pentru a distrage atenția românilor de la planul PSD-ALDE de a scăpa corupții de dosare penale.

”Dragnea are două obiective cu referendumul din weekend: 1. O repetiție generală a unei fraude în perspectiva viitoarelor alegeri. 2. Distragerea atenției de la problemele reale în timp ce distruge definitiv justiția și scapă de dosare. În aceste condiții, referendumul care va avea loc în acest sfârșit de săptămână se transformă într-o amenințare majoră asupra democrației”, a declarat președintele USR Dan Barna.

Timp de un an de zile, PSD a blocat acest referendum și a ținut la sertar inițiativa Coaliției pentru Familiei pentru ca Liviu Dragnea să o folosească în scop politic. Liderul PSD a arătat în ultimul an că este dispus să arunce societatea românească în haos pentru a-și spăla imaginea de penal, iar referendumul este diversiunea perfectă.

Pregătirile PSD pentru OUG au început de săptămâna trecută când PSD l-a numit secretar general al Guvernului (SGG) pe fostul judecător CCR Toni Greblă, un post strategic în circuitul guvernamental de aprobare al OUG de amnistie.

USR face apel la PSD-ALDE să renunțe la planul de amnistie și grațiere al penalilor și să guverneze în interesul românilor cinstiți.