Viorica Dăncilă, discurs sfidător anti-UE în Parlamentul European

Uniunea Salvați România salută poziția liderilor europeni și ai membrilor grupurilor politice din Parlamentul European care au dezbătut, astăzi, la Strasbourg, despre asaltul asupra statului de drept și a justiției din România de către PSD-ALDE. Ca și în Comisia LIBE, liderii europeni au arătat că le pasă de România mai mult decât o fac aleșii din coaliția de guvernare.

Mesajele transmise de prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans arată preocuparea față de tendința de îndepărtare a României de valorile europene și de traseul autoritarist pe care coaliția de guvernare îl vrea instaurat în numele unei pretinse reforme în justiție.

“Viorica Dăncilă a mers la Strasbourg cu mesajele primite de la Liviu Dragnea ca să tragă la răspundere Uniunea Europeană. Premierul a avut un discurs anti-UE și sfidător la adresa instituțiilor europene pentru a apăra corupția din România și a fost aplaudată la scenă deschisă de extremiștii anti-europeni. Dimensiunea manipulării încercate astăzi de reprezentanții de PSD-ALDE a atins cote care au determinat inclusiv o distanțare evidentă din partea grupului social democrat din PE față de PSD”, transmite senatorul USR Radu Mihail, prezent la dezbaterea din PE.

Ca şi USR, Uniunea Europeană își dorește o Românie în sânul familiei europene şi sunt dispuși să salveze dorința pro-europeană a cetățenilor. Însă în joc sunt valorile europene, democrația, statul de drept şi chiar viitorul edificiului european.

“Am văzut astăzi o adunare de fanatici ai PSD şi ALDE care au atacat Uniunea Europeană, care şi-au etalat mașinăria de propagandă, și i-au certat pe oficialii europeni pentru că le pasă de România. Mă tem că astăzi le-a fost acordată ultima șansă celor de la PSD și ALDE să se oprească din distrugerea României. Degeaba a cerșit doamna prim-ministru încredere în ce face Guvernul actual. Românii suferă sub dictatura Dragnea şi urmează sancțiunile în plan european! Schimbați direcția până nu devine prea târziu”, a declarat președintele USR Dan Barna.

USR reiterează că lupta împotriva corupției este esențială pentru democrația și parcursul  european al României. Dezinformările transmise de Viorica Dăncilă arată disprețul PSD-ALDE pentru valorile europene pe care le consideră piedici în drumul coaliției pentru acapararea oricărei forme de democrație.

USR rămâne ferm de partea instituțiilor europene, a aliaților noștri europeni și a cetățenilor români în ce privește perpetuarea și consolidarea democrației, a statului de drept și a parcursului european, singura variantă reală de dezvoltare pentru România.