Eugen Teodorovici trăiește într-un univers paralel cu investițiile românești

Eugen Teodorovici trăiește într-un univers paralel cu investițiile românești

USR a votat, miercuri, pentru moțiunea simplă împotriva ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici care de 9 luni de zile amăgește românii cu investiții.

La dezbaterea moțiunii, deputata USR Cosette Chichirău a atras atenția din cauza lipsei investițiilor, dezvoltarea României a stagnat în ultimii 30 de ani și că în multe zone din țară încă nu există apă curentă, electricitate sau gaz. De exemplu, în comuna Comarna, județul Iași, fântânile au secat, iar oamenii au rămas fără apă. O cisternă trece pe la ei din când în când, dar de multe ori nu au apă să bea sau să se spele.

“PSD s-a lăudat că va demara investiții publice. Domnilor, au trecut 2 ani, iar pentru autostrada Moldova nu avem nici măcar studii de fezabilitate. Nu numai că nu avem studiile, dar nici măcar nu au fost scoase la licitație. Până acum trebuia să începem construcția. De Sibiu-Pitești nici nu mai vorbesc. Nu avem rețea de gaz la țară, nu avem spitale mai curate. Care investiții? Cred că trăiți într-un univers paralel”, a declarat deputata USR Cosette Chichirău de la tribuna Parlamentului.

Investițiile nu sunt singura minciuna a PSD și a ministrului Eugen Teodorovici. Creșterea salariilor și mutarea contribuțiilor sunt alte manipulări folosite pentru a amăgi românii și a distrage atenția de la statistici: deficitul bugetar la 8 luni este cel mai mare din ultimii 8 ani și este dublu față de cât era anul trecut pe vremea asta, iar România are cea mai mare inflație din Europa pentru a șaptea lună consecutiv. De asemenea, veniturile fiscale au scăzut cu 10% față de anul trecut și cu 20% față de acum doi ani în timp ce țintele de încasări sunt ratate sistematic și nimic nu funcționează așa cum s-a promis în programul de guvernare.

Deputata USR Cosette Chichirău a subliniat că România este o țară bogată cu oameni talentați, iar un ministru de Finanțe competent ar fi elaborat un plan pentru a garanta educație de calitate pentru toți copii, servicii medicale pentru toți cetățenii, chiar și pentru cei de la țară, precum și o infrastructura modernă pe baza căreia să dezvoltam industrii moderne cu locuri de muncă bine plătite.

USR îi cere Ministrului de Finanțe investiții majore deoarece este singura cale prin care românii pot avea un nivel de trai mai bun. Țara noastră este la coada clasamentelor europene când vine vorba tocmai despre domeniile capitale dezvoltării: educație, sănătate și transporturi.