USR: Asaltul continuu al PSD asupra statului de drept poate scoate România din UE

USR: Asaltul continuu al PSD asupra statului de drept poate scoate România din UE

Uniunea Salvați România salută poziția instituțiilor europene și a aliaților României care se luptă pentru salvarea democrației din România. Este evident că avem nevoie de o altă majoritate și de o altă clasă politică, una care să își dorească să mențină România pe calea de integrare europeană și euro-atlantică.

USR consideră că este inacceptabil ca statul de drept din România să fie apărat de partenerii externi și nu de reprezentanții instituțiilor noastre.

“România nu este cea a corupților pe care i-am văzut aseară la Strasbourg! România nu este a acestei adunări de europarlamentari cu punctaj venit de la Liviu Dragnea şi a celor care au măcelărit încontinuu justiția și care au întors armele împotriva cetățenilor pe 10 august. România este a oamenilor cinstiți care au semnat inițiativa Fără Penali, a celor care au protestat pașnic pe 10 august, a celor care luptă pentru o justiție dreaptă pentru că vor să trăiască într-o țară europeană”, transmite președintele USR Dan Barna.

Mesajele transmise de Frans Timmermans au fost foarte clare și identice cu cele pe care USR le transmite de când PSD şi ALDE au preluat guvernarea: Comisia Europeană știe foarte bine ce se întâmplă în România. Iar dacă PSD-ALDE nu opresc lupta lor împotriva justiției, România riscă să rămână în continuare cu MCV, să se declanșeze art. 7 împotriva țării și, într-un final să piardă și banii europeni. Un risc de care ar trebui ca liderii coaliției să țină cont, nu să reinterpreteze în favoarea lor declarațiile venite de la Comisia Europeană.

Reacția lui Liviu Dragnea după dezbaterea de ieri din Parlamentul European arată că liderul PSD are un plan de izolare a României şi de îndepărtare de valorile europene. Dragnea refuză în continuare să asculte criticile liderilor europeni capturând România sub control propriu.

Ignorarea avertismentelor transmise de prim-vicepreședintele Comisiei Europene de către șefii coaliției de guvernare și distorsionarea mesajelor acestuia, va face ca România să fie condamnată la subdezvoltare și îndepărtată de valorile europene sub care România a cunoscut prosperitatea și pe care cetățenii români și le-au însușit.