Preşedintele USR Dan Barna, invitat la Forumul anual CEPA din SUA

Preşedintele USR Dan Barna, invitat la Forumul anual CEPA din SUA

Preşedintele USR Dan Barna efectuează în această săptămână o deplasare în Statele Unite ale Americii unde va participa, la invitaţia organizatorilor, la Forumul anual organizat de Centrul pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA) din Washington D.C.

Cu ocazia participării la Forumul CEPA, preşedintele USR va avea şi o serie de întrevederi în Washington D.C. şi în New York cu reprezentanți ai administrației americane, ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile, inclusiv cu membri ai comunităților de români.

„Atât pentru USR, cât şi pentru România, este important ca prietenii şi aliaţii noştri să înţeleagă că realitatea din România este cu totul alta decât cea prezentată sau reprezentată de actuala majoritate politică PSD-ALDE pentru care politica externă reflectă interesul personal al lui Liviu Dragnea. Statele Unite ale Americii reprezintă principalul aliat al României şi totodată al Uniunii Europene. USR are datoria de a demonstra şi în faţa aliaţilor noştri că este partidul care reflectă cel mai bine în politica internă valorile euro-atlantice şi că are capacitatea de a reprezenta cu adevărat interesele României în relaţia cu partenerii externi şi de a sprijini dezvoltarea relaţiei euro-atlantice”, a subliniat preşedintele USR, Dan Barna, înaintea deplasării în Statele Unite ale Americii.

Una dintre cele mai apreciate organizaţii din mediul academic american, CEPA reuneşte anual politicieni şi diplomaţi de rang înalt, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi ai societăţii civile din întreaga lume, în cadrul unui Forum considerat cea mai importantă conferinţă pe tema relaţiilor şi a securităţii transatlantice. Printre proiectele de top ale CEPA se numără Iniţiativa SUA-România, program complex dedicat îmbunătăţirii relaţiilor dintre România şi Statele Unite şi furnizării de consultanţă americană şi internaţională pentru mediul politic şi instituţional românesc.