Senatorul USR Dan Lungu invită ieșenii să contribuie la îmbunătățirea legilor din România

Senatorul USR Dan Lungu invită ieșenii să contribuie la îmbunătățirea legilor din România

Senatorul USR Dan Lungu lansează o inițiativă care are ca scop responsabilizarea și implicarea ieșenilor în procesul legislativ, pentru a încerca îndreptarea și completarea legislației din România în interesul tuturor cetățenilor. Ieșeni, împreună facem legea!este o campanie ce vine ca o continuare și completare a inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice” și implică faptul că oricine poate propune idei ce pot fi luate în calcul, ameliorate și aduse într-o formă care să poată fi trimise la Parlamentul României.

„Mă interesează care sunt problemele comunității, ale cetățenilor pe care îi reprezint, iar cetățenii pot face mai mult decât să-și semnaleze nemulțumirile și problemele, pot participa cu sugestii și propuneri la îmbunătățirea legilor, iar eu vreau să fiu și în acest sens vocea lor. Nu e simplu să schimbi o lege, și e normal să fie așa, dar merită încercat, merită înaintate inițiative și deschise discuții. Din experiența cotidiană, familială sau profesională, oamenii își dau seama care sunt unghiurile moarte sau efectele aberante ale unor legi, care sunt reglementările care ne-ar putea face viața mai bună. Efectele negative trebuie corectate, însă pentru asta trebuie făcute cunoscute”, a declarat Dan Lungu, senator USR, inițiatorul campaniei.

Senatorul explică faptul că avantajul acestei campanii este acela că nu presupune pregătire juridică pentru cei care vin cu idei și sugestii de ameliorare a legislației. Este suficientă o idee care să îmbunătățească un sistem, ea poate să vină și de la un membru activ al sistemului respectiv (un medic, un profesor, un funcționar public, un avocat, un notar etc.) ori de la beneficiari sau de la cei afectați de sistemul în cauză (pacienți, studenți, pensionari, salariați, șomeri etc.).

Fiecare idee care scoate în evidență o nedreptate sau propune o îmbunătățire ce poate fi adusă sistemului prin modificarea legii va fi preluată de către echipa cabinetului senatorului USR Dan Lungu, indiferent de domeniu, și va fi trimisă specialiștilor de la USR la nivel național, pentru a primi o formă care să permită intrarea în procesul legislativ, în dezbaterile parlamentare.Nu-ți trebuie pregătire juridică de specialitate pentru a sesiza și a încerca să corectezi un efect negativ simțit pe propria ta piele sau să vii cu o idee bună. Din păcate, nu sunt mulți cetățenii care știu că pot face acest lucru cu sprijinul parlamentarilor din circumscripția lor. Îi încurajez să mă contacteze, să-mi scrie. Am nevoie de experiența lor, nu sunt atoateștiutor. Cetățenii, grupurile profesionale, ONG-urile, cu toții pot veni cu idei și sugestii valoroase. Îi aștept, sunt deschis”, a completat Dan Lungu.

Propunerile pot fi trimise via:

  • e-mail: [email protected];
  • poștă: str. Grigore Ureche nr. 3, Bl. Walter Mărăcineanu, Mezanin, Iași;
  • pe www.senatordanlungu.ro;
  • Facebook: https://www.facebook.com/senatordanlungu/.