Silviu Dehelean: Ministerul Sănătății pune în pericol funcționarea centrelor de permanență

Silviu Dehelean: Ministerul Sănătății pune în pericol funcționarea centrelor de permanență

Deputatul USR Silviu Dehelean critică abordarea perfect iresponsabilă a Ministerului Sănătății care pune în pericol funcționarea centrelor de permanență. Deși rolul lor este să asigure continuitate asistenței medicale primare și să degreveze unitățile de primiri urgențe, unele centre de permanență nu au mai primit finanțare încă din luna iunie.

”Într-un moment în care toți cetățenii, nu doar cei implicați în viața politică, înțeleg că sistemul sanitar trebuie intens susținut pentru a nu se prăbuși definitiv, Ministerul Sănătății alege să sisteze arbitrar finanțarea pentru unele centre de permanență. Dincolo de absurdul deciziei de a face economie luând bani de la sănătate, Ministerul pune acum medicii în situația nepermisă de a fi obligați să susțină din surse proprii funcționarea centrelor de permanență. Prins între cinism și incompetență, două dintre coordonatele tradiționale ale managementului guvernamental al Sănătății, ministerul îi forțează acum pe medici să plătească, practic, în locul Guvernului. Pare greu de crezut? Într-o societate funcțională ar fi imposibil. În România se întamplă încă din luna iunie”, a declarat deputatul Silviu Dehelean.

Parlamentarul USR a anunțat și că a pregătit interpelarea ministrului Sănătății, solicitând nu doar explicații detaliate asupra lipsei de finanțare a centrelor de permanență, ci și o situație actualizată privind sumele alocate acestora.