România riscă să fie sancționată de UE după modelul Polonia și Ungaria, din cauza coaliției PSD-ALDE

România riscă să fie sancționată de UE după modelul Polonia și Ungaria, din cauza coaliției PSD-ALDE

Uniunea Salvați România avertizează că România riscă să fie sancționată de Uniunea Europeană, după modelul Polonia și Ungaria, din cauza coaliției PSD-ALDE.

Votul de astăzi al Parlamentului European pentru activarea Articolului 7 împotriva Ungariei arată ceea ce se întâmplă atunci când o guvernare iresponsabilă trage statul şi cetăţenii într-o direcţie greşită, nedemocratică şi opusă valorilor europene.

„Declanşarea procedurilor Articolului 7 împotriva Ungariei demonstrează că Uniunea Europeană reacţionează de câte ori un stat membru încalcă principiile şi valorile europene. De altfel, preşedintele Juncker a atras atenţia astăzi că orice încălcare a statului de drept va determina declanşarea aceleiaşi opţiuni asupra statelor membre. Cât timp va trece până va veni rândul României, în condiţiile în care tot ce fac astăzi PSD şi ALDE ne îndepărtează de Uniunea Europeană? Atacurile repetate asupra justiţiei şi a statului de drept de către PSD şi ALDE vor duce la o izolare a României în plan european într-o perioadă în care ar fi trebuit să demonstrăm, odată cu Preşedinţia Consiliului UE, că suntem un membru activ, responsabil, stabil şi de încredere al UE”, a transmis Dan Barna, Preşedintele Uniunii Salvaţi România.

Tot astăzi Manfred Weber, lider al Partidului Popular European și susținut de Angela Merkel pentru a prelua şefia Comisiei Europene în locul lui Jean-Claude Juncker, a ținut un discurs în Parlamentul European, în care a transmis un avertisment direct Guvernului de la București să nu își mai folosească în mod greşit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul condamnat penal pentru că afectează parcursul european al României.

Uniunea Salvaţi România va continua să monitorizeze dezbaterile în plan european referitoare la situaţia României, mai ales că la începutul lunii octombrie va avea loc în plenul Parlamentului European o dezbatere specială despre respectarea statului de drept în România.