PSD recunoaște că a încercat să fure banii mamelor cu drepturi de autor

PSD recunoaște că a încercat să fure banii mamelor cu drepturi de autor

Zilele trecute, Uniunea Salvați România a avertizat că, anual, mii de mame cu venituri din drepturi de autor vor rămâne fără indemnizația pentru creșterea copilului sau vor pierde bani la calculul sumelor lunare primite, din cauza nepăsării și incompetenței Guvernului PSD. După ce a negat situația reală și a încercat să arunce vina în altă parte, Ministerul Muncii a recunoscut astăzi problema și a transmis că e în lucru o soluție de remediere.

Copiii nu așteaptă decizia Liei-Olguța Vasilescu ca să se nască, iar fiecare zi de întârziere în rezolvarea acestei probleme îi costă pe părinți indemnizația pentru primii doi ani ai copilului. Au trecut deja cinci luni de la modificarea Codului Fiscal care afectează modul de aplicare a OUG 111/2010 privind indemnizațiile, iar Ministerul Muncii, condus de Lia-Olguța Vasilescu, nu a făcut absolut nimic pentru a îndrepta această discriminare.

„Nu se poate descrie disperarea pe care o simte o viitoare mamă descoperind că, de pe-o zi pe alta, din simpla nepăsare a unor guvernanți, ea poate rămâne fără niciun ban în primii ani de viață ai propriului copil. Că va trebui, poate, să-și lase copilul în grija altora ca să se întoarcă mai repede la muncă. Fiecare zi în care Ministerul Muncii nu promovează o Ordonanță de urgență e o zi pe care un bebeluș va trebui s-o petreacă departe de mama lui”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai, membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de comunicare în masă a Camerei deputaților.

USR solicită, așadar, în mod imperativ Ministerului Muncii să comunice în mod public și oficial măsurile pe care urmează să le ia, calendarul adoptării acestora și (fiindcă nicio lege nu se aplică retroactiv) compensațiile pe care le va prevedea pentru lunile de dispreț la adresa părinților, traduse în pierderi financiare pentru aceștia și pentru copiii lor. USR atrage atenția asupra faptului că nu e vorba doar despre remedierea situației mamelor care au născut deja, ci și despre eliminarea pe viitor a acestei discriminări flagrante.