Teodorovici minte cu privire la fondul de rezervă al Guvernului

Teodorovici minte cu privire la fondul de rezervă al Guvernului

Uniunea Salvați România reclamă că ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici minte cu privire la alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului.

Guvernul PSD-ALDE nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine deoarece la elaborarea bugetului pe 2018 aproape toți banii din fondul de rezervă al Guvernului au fost alocați la alte cheltuieli.

USR reamintește că în decembrie anul trecut, când se discuta bugetul pe 2018, domnii Eugen Teodorovici, Viorel Ștefan și Ionuț Mișa au propus un fond de rezervă de doar 3 milioane. USR a susținut la momentul respectiv că este absurd ca Guvernul României să nu aibă bani în fondul de rezervă, pentru că pot apărea situații de criză. Ulterior, după dezbaterile din Parlament, s-au alocat 315 milioane la fondul de rezervă al Guvernului.

”Astăzi, Guvernul PSD nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine, iar Eugen Teodorovici spune că nu sunt bani la fondul de rezervă pentru că s-ar fi cheltuit pe alte ”urgențe”. O minciună! Nu au fost cheltuiți pe alte urgențe. Pur și simplu PSD a luat decizii iresponsabile atunci când s-a făcut bugetul. Eugen Teodorovici este nu doar mincinos, ci și iresponsabil!”, a declarat deputata USR Cosette Chichirău, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților.  

Uniunea Salvați România solicită Guvernului PSD-ALDE să înceteze cu minciunile și să-și asume public responsabilitatea pentru transformarea României într-un abator imens.