USR solicită Parchetului General clarificări în urma declarațiilor șefului PSD

USR solicită Parchetului General clarificări în urma declarațiilor șefului PSD

Uniunea Salvați România a trimis, miercuri, o solicitare Parchetului General pentru a confirma existența unui dosar privind un posibil atentat asupra președintelui PSD Liviu Dragnea.

Ca urmare a declarațiilor făcute marți seară de Liviu Dragnea într-o emisiune televizată potrivit cărora ”a fost o anchetă” cu privire la un posibil atentat asupra sa, USR solicită clarificări din partea Parchetului General.

În solicitarea către Procurorul General Augustin Lazăr, USR a solicitat informații despre existența unor plângeri din care să rezulte atentatul asupra președintelui PSD; confirmarea sau infirmarea existenței unui dosar din care să rezulte atentatul asupra Președintelui PSD, Liviu Dragnea; clarificări cu privire la identitatea persoanei celebre în lume care ar fi comanditarul și dacă există un mandat internațional de urmărire pe numele lui George Soros, persoana invocată de președintele PSD că ar fi în spatele atentatului din aprilie 2017.

“Afirmațiile liderului PSD sunt aberante, un delir menit să distragă atenția de la subiectele cu adevărat importante cum este reprimarea violentă a protestului din 10 august. Parchetul General trebuie să facă publice informațiile privind un presupus atentat, având în vedere că vorbim despre un reprezentant al Parlamentului. Dacă declarațiile lui Dragnea se dovedesc a fi niște minciuni sfruntate, atunci românii trebuie să știe acest lucru, iar șeful PSD să înțeleagă nu mai are nicio legitimitate în fața alegătorilor săi.”, transmite președintele USR Dan Barna.

USR va transmite public răspunsul Parchetului General de îndată ce instituția va da curs solicitării.