PSD nu respectă directivele europene ca să nu supere baronii

PSD nu respectă directivele europene ca să nu supere baronii

Uniunea Salvați România acuză coaliția PSD-ALDE că nu respectă directivele europene ca să nu îl supere pe Liviu Dragnea și baronii locali care sug fondurile publice prin firme cu acțiuni la purtător.

Coaliția PSD-ALDE nu a avut timp un an și jumătate să transpună directivele europene care luptă pe bune cu spălarea de bani și corupția pentru că problemele lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au fost mai importante.

Directiva privind combaterea spălării banilor a fost aprobată de Guvern abia la finele lunii mai și mai trebuie aprobată și de Parlament. În baza Directivei, firmele cu acțiuni la purtător, așa cum a fost și Tel Drum până de curând, vor fi interzise! Termenul limită pentru transpunere directivei era luna iunie, dar pentru PSD a avut prioritate subminarea independenței justiției.

USR a depus de un an de zile un proiect de lege pentru interzicerea firmelor cu acțiuni la purtător, dar acesta a fost pus la sertar de PSD-ALDE. Acest proiect înseamnă falimentul baronilor locali care prin astfel de firme cu acționariat secret căpușează instituțiile de stat și fondurile publice.

USR își dorește o țară cu un mediu de afaceri transparent și solid. Transpunerea directivei europene ar aduce mai multă transparență cu privire la acționariatul companiilor și ar elimina circuite prin care banii negri intră și ies din economie.